«Ми проаналізували, де нас перехитрили», – кандидат в мери Ковеля Сергій Кошарук

19 Жовтня 2020, 19:00
Сергій Кошарук 6139
Сергій Кошарук

Ковельський міський голова 2006-2010 Сергій Кошарук знову змагається за можливість очолити місто.  

Район.Ковель зустрівся з політиком і розпитався про виборчий процес сезону-2020 та його мотивацію знову стати міським головою. 

– Сергію Дмитровичу, 25 жовтня ковельчани на виборчих дільницях отримають чотири бюлетені. Обиратимуть Ковельського міського голову, депутатів Ковельської міськради, депутатів Ковельської районної ради та Волинської обласної ради. Ваше прізвище буде у трьох бюлетенях. Що це означає?

– Справді, я буду зазначений як кандидат у трьох бюлетенях, найважливішим з яких балотування на посаду Ковельського міського голови. Також я є лідером у списку нашої команди «Європейської солідарності» до Ковельської міської ради: я є першим у єдиному списку. В бюлетені до Волинської обласної ради я буду фігурувати першим у територіальному виборчому списку виборчого округу №7.

– Уявимо ситуацію, що вас підтримали у всіх трьох бюлетенях. Як будете обирати мандат?

– Пріоритетом для мене є посада Ковельського міського голови. Голоси, віддані за мене до міської ради, зміцнюють наше представництво, адже депутатський мандат передам наступному члену нашої команди, кожного і кожну з яких я можу рекомендувати, як своїх однодумців. Ці люди разом зі мною виходять на зустрічі до виборців, поширюють інформаційні матеріали.

Якщо люди проголосують за мене і в обласну раду, то мої колеги по списку забезпечать наше представництво у обласній раді. Міському голові простіше задовольнити потреби ковельчан, маючи підтримку і в міській і в обласній радах. Тому я закликаю всіх підтримати мене у трьох бюлетенях. Тоді ковельчани отримають Ковельського міського голову Сергія Кошарука, який має підтримку серед депутатського корпусу у Ковельській міськраді і у Волинській обласній раді.

– На посаду Ковельського міського голови зараз претендує 15 кандидатів і вони мають схожі програми. Чим відрізняється ваше бачення розвитку Ковеля?

Читайте також: За крісло мера Ковеля будуть змагатися 15 кандидатів

– Справді, у текстах програм є певна схожість, а деякі ніби списані із нашої. Це скоріше означає, що ми однодумці. Ми відрізняємося тим, що маємо конкретні уже реалізовані проєкти і готові почати роботу на перспективу розвитку вже сьогодні і частину цілей можна виконати у перший рік роботи. Ми і до сьогодні запрошуємо фахівців, обговорюючи деталі реалізації місії. Уже організувати бізнес-сніданок із фахівцями в IT технологіях про те, як зробити Ковель smart містом.

Читайте також: Як з Ковеля зробити smart city: думки експертів

– Ви нещодавно опублікували фотографію з лазні, що підірвала соцмережі, із підписом «Гола правда». Навіщо ви це зробили?

– Мене підштовхнули до такого кроку багато звернень та телефонних дзвінків моїх прихильників, друзів, колег про те, що начебто у мого дядька колись були недобрі речі, пов’язані із моєю родиною. Цей чоловік реальний, але він мені не дядько, у нас в родині все нормально. Вперше фейк був запущений ще у 2015 році. Але тоді я цей наклеп ігнорував, а цього разу поширення посту було дуже масштабним, помітно, що підключили ботоферму.

Тому я вирішив написати загальний допис для тих людей, хто мене знає, чув про мене, здатен мислити критично. Він був у контексті «голої правди», тому відповідно і таке візуальне відтворення обрав. Я довго думав, як поступити з такою «чорнухою», тому народився такий допис, саму фотографію потрібно розглядати в контексті. Висновок такий: це для тих, хто готовий довіряти мені, а не фейку.


 

– Ви знаєте чия ботоферма працює проти вас?

– Я не можу зараз сказати точно, але я розумію, кому це було вигідно. Я бачив, хто з реальних людей це перепостив. Серед них є і кандидати на посаду Ковельського мера, але я їх не називатиму, не буду брати з них приклад. 

Читайте також: Журналіст з Луцька проник на «ботоферму» і дізнався, які політики замовлять схвальні коментарі про себе в інтернеті 

– Багато підписників вашої офіційної сторінки коментують, що ви вже були раз мером, а значить досить. Поясніть, навіщо це вам?

– Головний висновок з першої каденції: робота мером – це моє покликання. Мені подобається займатися місцевим самоврядуванням, шукати розв'язки складних проблем і робити життя навколо кращим. Коли вперше зважився стати міським головою, то це швидше був інтуїтивний та сміливий крок. Я не знав, що це таке, хоча і мав за спиною роботу у бізнесі, не один проєкт і кілька вищих освіт.

Читайте також: «Мер − то моя професія», − Сергій Кошарук

– Чи не демотивує вас той факт, на двох передніх попередніх виборах вам не вистачило невеликої кількості голосів, щоб знову стати Ковельським міським головою?

– Навпаки! Це мене мотивує! Мікророзрив у голосах дає впевненість, що люди мені довіряють. Потрібно реалізовувати цю підтримку. І у 2015 і у 2010 роках я здобував досвід і споглядав, на мою думку, за нечесними методами боротьби, маніпуляціями, фальсифікаціями певних команд. Потім ми проаналізували, де нас перехитрили, і з цим досвідом тепер можемо протистояти.

Читайте також: Сергій Кошарук розповів про закон самурая і «зелений мішечок щастя»

– Які команди ви маєте на увазі? 

– Насамперед ті, які допомогли Кіндеру у 2010 і 2015 отримати крісло міського голови. Це та команда, яка зараз каже, що Кіндер усім надоїв і змінює йому обличчя.

– Але, схоже, у вас теж була спроба увійти в ту команду. Минулого літа ви знімали свою кандидатуру у народні депутати України на користь Степана Івахіва.

– Справді, я балотувався минулого року до Верховної ради 21 округу від «Європейської Солідарності». Але управління у волинському обласному осередку партії здійснювали люди Івахіва. Зараз вони, наскільки я знаю, працюють в штабі партії «За майбутнє».

Але літом 2019 року Степан Івахів підтримував ще Петра Порошенка. На початку кампанії у мене був рейтинг 11%, в Івахіва 40%, а в «Слуги народу» 33%. Моя перемога була малоймовірна. Однак, за два тижні роботи нашої команди в окрузі мій рейтинг зріс до 19% за рахунок зниження рейтингу Івахіва. Взяти планку вище 30% мені за той короткий проміжок часу було малоймовірно, але відібравши голоси у Степана Петровича я міг допомогти виграти кандидату від «Слуги Народу».

Рішення про зняття моєї кандидатури вирішувалося в Києві, щоб не дати можливості «Слугам» отримати додатковий штик під куполом Парламенту. Я погодився на цей крок, адже звик працювати командно. Прикро було коли довідався, що після парламентських виборів нардеп, який підтримував ЄС приєднався до команди «За майбутнє».

Та сьогодні я радий, що зараз немає жодних таких впливів. Волинська «Солідарність» відстояла собі право самостійно формувати списки, у наших рядах пройшло певне очищення від «івахівців».

– Нещодавно ви опублікували заяву, де закликаєте місцевих ковельських політиків об'єднатися. За що і проти кого?

– Знаєте, я досить досвідчений політик, брав участь у чотирьох місцевих виборах і на практиці переконався, що у історії українців є вічна проблема: сусід з сусідом можуть ворогувати, а цим користуються чужі зайди, які далі не покращують їх добробут.

На жаль, це часто є на виборах, що ідеологічно схожі кандидати чи команди починають конкурувати, замість того, щоб об'єднатися і виступити єдиним фронтом проти ідеологічних противників. Я закликав об'єднатися тим, хто готовий стати плече об плече, аби зарадити й унеможливити впливи команд, що представляють олігархічні інтереси, несуть популізм, і є п’ятою колоною Кремля.

Читайте також: Сергій Кошарук закликав об'єднатися п'ять політсил

Заява була спрямована на те, щоб знизити вплив конкурентів, не розбиратися між собою, а змінити ситуацію на краще. Вже відбувається ця робота по боротьбі з противниками, я вдячний тим, хто відгукнувся на заклик.

Читайте також: Сергій Кошарук зустрівся з медиками у Ковельській залізничній лікарні

Уже була зустріч кандидатів міських голів, де ми обговорили про спільну роботу на захист результатів виборів, спільну роботу проти чорного піару, окреслили лінії, за які не будемо переходити самі і не дозволятимемо переходити іншим Декілька політичних команд теж готові відгукнутися. У День захисника України підписали угоду про спільні дії з місцевою командою «Національного Корпусу», де чітко описали наші домовленості, показавши приклад єднання. Були розмови й з іншими лідерами, чекаємо їх рішення. Адже Ковель вартий нашого єднання!


 

Наталія ПАХАЙЧУК

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
20 Жовтня 2020, 03:20
Я стану директором.Міжнародної фірми Центр культурного діалогу ім Липинського на стадіоні Локомотів.Хєрок у тебе короткуватий,щоб дотягнутися до моєї жопи,тим більше,у мене там встромлений лом.
20 Жовтня 2020, 15:19
&amp;quot;Гола правда&amp;quot; така, що ці перегони несуть менше бруду ніж попередні! Але як кажуть в сім'ї не без урода. На цей раз «засвітився» колишній Ковельський поліцай Богдан Денисюк. Він був офіцером поліції, а як сам стверджує зараз він успішний бізнесмен тому поливає меценатів міста які йдуть в мери брудом, що вони мало зробили для міста. А сам хоть щось зробив? Для нього І.Пініс та С.Кошарук як червоне полотнище для скаженого бика. Настворював собі з десяток ніків та поливає порядних людей брудом як будь то його ніхто не впізнає. Брудна людина розповсюджує свій бруд в соцмережі.<br/>Дуже прикро, що на цьому полі також «засвітилась» інтелігентна сім'я Конащуків. Дружина Юрія Інна Конащук невдалий журналіст найшла своє поприще також лити бруд на кандидатів в депутати від партії СіЧ, що таки як вони можуть зробити голодомор та холокост в країні, бо відпочивають на природі, а не на вкрадені у містян за кордоном та в дорогих ресторанах. Для неї також С.Кошарук та І.Пініс камінь в горлі. Якщо вони переможуть, то казна отамана для них закриється та прийдеться взуття самім ремонтувати. Мабуть, тому й рвуть всіх на шматки, щоб переміг О.Кіндер та далі красти з міського бюджету гроші.<br/>Недоречно пожартував В.Косцьов'ят коли виставив фотошоп О.Кіндера схожого на Гітлера. Кумедно, але тупувато. Це, мабуть, така помста, що разом не пішли до психіатра. Про продажних кандидатів, що красуються на бігбордах навіть говорити не варто!<br/>Загалом виборча кампанія йде нормально і за 4 дні вже нічого не зміниться скільки б не було вилито бруду на кандидатів в мери міста, але бруд вернеться до авторів, що його написали! І якими очима вони будуть дивитися людям в очі?
29 Жовтня 2020, 16:08
Цей Кошарук,бик-колгоспник.Якій з нього політик,просто смішно.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024