Десять новин, які найбільше запам'яталися читачам Район.Ковель у 2020 році

01 Січня 2021, 10:00
2020 / Фото ілюстративне 6730
2020 / Фото ілюстративне

Минув 2020 рік, який у кожного залишив свій особливий спогад й запам'ятався вагомими подіями.

Підсумовуючи, редакція Район.Ковель підготувала добірку новин, які викликали найбільший інтерес у жителів міста та району.

1.  У Ковелі виник спалах коронавірусу у церкві та на швейній фабриці 

Для більшості 2020 рік запам'ятався епідемією коронавірусу. У Ковелі у квітні зареєстрували перший випадок коронавірусу COVID-19. А вже у травні стало відомо про спалах коронавірусу у місцевій церкві та на швейній фабриці. Новина про це отримала більше 17 тисяч переглядів.

 

2. Олег Самчук залишив Ковельське МТМО і очолив Львівську лікарню швидкої допомоги

Несподіванкою у лютому 2020 стала новина про рішення Олега Самчук припинити очолювати Ковельське МТМО і стати керівником Львівської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги. Новина про раптове звільнення талановитого медичного менеджера отримала більше 12 тисяч переглядів.

 

Олег Самчук
Олег Самчук

 

 

3. Ігор Чайка оголосив про свою перемогу на виборах мера Ковеля

25 жовтня в Україні відбулися місцеві вибори. Серед 15 кандидатів на посаду міського голови було два головних лідерів голосування – Ігор Чайка та Олег Уніга. Відрив між кандидатами був надзвичайно мінімальний. Інтрига щодо результатів голосування тривала декілька тижнів, що навіть Олег Уніга встиг звинуватити Чайку у фальсифікаціях і заявив, що буде оскаржувати результати виборів. Новина про те, що Ігор Чайка оголосив про свою перемогу на виборах мера Ковеля отримала більше семи тисяч переглядів.

 

4.  У Ковелі не будуть послаблювати карантинні обмеження на прохання підприємців

Ковель з 2 листопада опинився у «червоній» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19.  3 листопада у місті посилили карантинні обмеження, через що обмежили роботу навчальних закладів, магазинів, ресторанів, салонів краси та багатьох інших закладів. Через це підприємці зранку вийшли на мітинг до Ковельської міської ради.  Представники малого бізнесу були не згідні з тим, що їм необхідно призупинити свою діяльність. Вони звернулись до міської влади, аби вона дозволила працювати, з дотриманням усіх карантинних правил. Новина про протести підприємців отримала більше 12 тисяч переглядів.

 


 

 

5.  Біля Голоб відкрили фестиваль тюльпанів «Волинська Голландія»

Навіть розпал карантину не став на заваді вже улюбленому фестивалю волинян – «Волинська Голландія». У 2020 році поблизу селища Голоби висадили до 400 сортів тюльпанів. А також з’явилися ще два десятки нових сортів, привезених із Голандії. Новина про це отримала більше семи тисяч переглдів.

 


 

6.  Містобудівна рада Ковеля підтримала реконструкцію парку і бульвару

У Ковелі містобудівна рада нарешті підтримала концепцію реконструкції центральної площі та парку у центрі міста, яку очікують багато містян. Однак, згодом стане відомо, що початок реконструкції парку відклали через судовий позов. Новина про це отримала більше 7 тисяч переглядів.

 


 

7.  До Ковеля приєднають п'ять сільських рад

Кабінет Міністрів України на засіданні затвердив перспективний план формування територій Волинської області.  Згідно затвердженого плану, до Ковельської міської громади увійшли п’ять сільських рад – Білинська, Доротищенська, Зеленська, Тойкутська – з Ковельського району та Ружинська – з Турійського, і місто Ковель. Новина про децентралізаційні зміни зібрала майже 6 тисяч переглядів.

 

8. Син першого заступника мера Ковеля причетний до ДТП

18 березня на перехресті вулиць Варшавської та Відродження сталася дорожньо-транспортна пригода: водій позашляховика «Mitsubishi L200» на великій швидкості в’їхав у легковий автомобіль «Citroen C-Elysеe», що рухався попереду, який від удару врізався у легковик ВАЗ-2106, що зупинився на червоний сигнал світлофора. Резонансним у даній справі було те, що очевидний винуватець ДТП – водій позашляховика Сергій Гетьман до приїзду поліцейських поводив себе неадекватно та мав ознаки алкогольного сп’яніння – є сином першого заступника Ковельського міського голови Михайла Гетьмана. Про це на сайті видання прочитали понад 16 тисяч раз.

 

9. Житель Люблинця ґвалтував 13-річного хлопчика, знімав це на відео та продавав

Викрили жителя Люблинця, який вчиняв сексуальне насильство над малолітнім хлопчиком та створював дитячу порнографію за його участі, щоб потім продати відео. Дана новина отримала понад 15 тисяч переглядів.

 

10.  У Ковелі затримали рекетирів, які били та топили у річці чоловіка
 

Працівники Служби безпеки України затримали учасників угруповання, які тероризували місцевих жителів і легальний бізнес. Цю новину прочитало понад дев'ять тисяч людей.

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром