У Ковелі відбулася артінсталяція із черевичків жінок, які загинули від домашнього насильства

28 Листопада 2021, 15:35
У Ковелі відбулася артінсталяція із черевичків жінок, які загинули від домашнього насильства 1426
У Ковелі відбулася артінсталяція із черевичків жінок, які загинули від домашнього насильства

У центрі Ковеля облаштували артінсталяцію із черевичків, які символізували жінок, що загинули внаслідок домашнього насильства.

Це було зроблено для того, щоб привернути увагу ковельчан до проблеми подолання домашнього насильства, захисту прав жінок, жорстокого поводження з дітьми. Про це Район.Ковель стало відомо зі сторінки очільниці Ковельського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Інни Третяк у фейсбук.

В рамках акції «Їх більше немає..» представники міського центру соціальних служб, Ковельського міськрайонного центру зайнятості, місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Ковельського управління поліції ГУНП у Волинській області, відділу організації несення служби міста Ковель управління патрульної поліції у Волинській області, служби у справах дітей, ЗПО «Ковельський Палац учнівської молоді імені Івана Франка», управління соціального захисту населення виконавчого комітету Ковельської міської ради, відділу управління соціального захисту райдержадміністрації вкотре нагадували, наскільки ж важливо боротися із насильством та не терпіти знущання, аби попередити наслідки, які можуть стати непоправними.

«Щороку близько 10000 жінок в Україні гине від домашнього насильства. Жінки у всьому світі потерпають від домашнього насильства більше, ніж від пограбувань та в автомобільних катастрофах, разом узятих. Ми маємо визнати, що проблема насилля в Україні все ще існує», – наголошує директорка міського центру соціальних служб Інна Третяк.

«Сором, відчай, почуття провини — саме такі емоції та почуття супроводжують жінку, яка стала жертвою насильства з боку своїх близьких (партнера, чоловіка, батька, вітчима тощо). Замість того, щоб про це розказати рідним, викликати поліцію, піти від партнера-агресора, жінка обирає шлях мовчати, бо говорити про це соромно, бо треба терпіти, бо ж не годиться виносити сміття з хати, тим паче викликати правоохоронців…», – говорить виконуюча обов'язків начальника сектору ювенальної превенції відділу превенції Ковельського РУП Тетяна Козій.

«Якщо життя у Вашій сім’ї перетворилося на жах, зволікати не варто. Складіть заздалегідь план своїх дій – що робити, куди піти в разі небезпеки», – наголошує представниця Ковельського міськрайоного центру зайнятості Людмила Волчук.

«Динаміка сімей, у яких проявляється насильство, досить складна, тому розібратися без допомоги, зокрема сімейних психологів, соціальних працівників, юристів практично неможливо. Перший крок, який варто зробити, — перестати звинувачувати себе, думати, що якщо чоловік б’є, значить любить і це нормально. У такий ситуації варто не вагаючись звернутися по допомогу!», – говорить Анна Капітан, представниця місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги Анна Капітан.

Ковельчан така акція не лишила байдужими. Кожен підходив до артінсталяції та вдумливо вчитувався у написи, які були розміщенні на черевичках. Були, жінки, які плакали, а були ті, які щиро розповідали вже свою прожиту трагічну історію.

Організатори акції не тільки інформаційно наповнили захід, а й провели невеличке соціологічне опитування щодо обізнаності населення у вищезгаданій темі.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024