Безготівковий проїзд: ПриватБанк може впровадити електронні квитки у транспорті Ковеля

30 Серпня 2019, 11:41
Безготівковий проїзд 4385
Безготівковий проїзд

У містах України поступово впроваджують безконтактні розрахунки, адже це зручно та просто. Зокрема, таке реалізовують  й в громадському транспорті.

В Україні оплачувати за проїзд картками почали у червні 2015 року. В травні 2017-го в нашій країні набув чинності закон про е-квиток. Цікаво те, що безготівкові електронні платежі можна здійснювати за допомогою уніфікованих пристроїв (смарт-годинників, планшетів), а також мобільних телефонів.

НА ВОЛИНІ Й ДОСІ ПЛАТЯТЬ ГОТІВКОЮ

Проте у транспорті Волинської області ще всюди розраховуються готівкою. Наприклад, в місті обласного значення Ковелі. Тут живе майже 70 тисяч населення. Тролейбусів у місті немає, тому пасажирів перевозять приватні маршрутки. Місцеві мешканці відгукуються про них не дуже позитивно.

Ковельчани називають маршрутки найбільшою проблемою в місті, а транспортну систему взагалі хаосною.

«Маршрутки в місті старі і багато перероблені. І дуже маленькі для міста. Тому зранку і ввечері дуже важко сісти, бо всі переповнені. Я б хотіла, щоб ввели безготівкову оплату, бо щоразу доводиться у банкоматі спеціально знімати по 50 гривень, щоб оплатити проїзд у маршрутці», – поділилася ковельчанка Олена.

Уродженка Ковеля Юлія Левчук поділилася, що якість маршрутних перевезень і громадського транспорту – тема, яка, мабуть, буде актуальною вічно.

«В силу життєвих обставин не часто користуюся громадським транспортом у Ковелі. Однак, коли приїжджаю додому з Луцька, все ж часом доводиться стати пасажиркою міських маршруток», – зауважила Юлія.

1

Для дорослого населення ціна за проїзд у Ковелі на гривню менша, ніж у Луцьку, а це 5 гривень. Ковельським школярам за проїзд доводиться віддати 3,50 гривні.

«Щодо якості перевезень, то тут вже, як пощастить. Коли натрапиш на хорошу маршрутку, зі зручними сидіннями, достатньою кількістю пасажирських місць і адекватним водієм, а коли – зовсім інша картина. Хоча, це ж можу сказати і про луцький громадський транспорт. Насправді, хотілося б, аби ковельські маршрутки на деякі напрямки ходили частіше, особливо в години пік (так-так, вони є і в маленьких містах), і не просто звичні бусики, а комфортні «Богдани», яких, до слова, в Ковелі поки одиниці», – зазначила Юля Левчук.

Окрім того, Юлія додала, що розраховуватися карткою в маршрутці, однозначно, зручно і практично, тому вона «за» таку ініціативу в місті.

«Вона полегшить життя і водіям, які часто відволікаються від кермування, аби віддати всім решту, і пасажирам, які часто стають позаштатними кондукторами, поки дістануться своєї зупинки. Картковий розрахунок за проїзд підтримала би однозначно, однак тут необхідно максимально спростити цю процедуру, аби поки один вводить пін-код для розрахунку, троє за ним не почали бунтувати, а маршрутка замість двох хвилин на зупинці, не проводила 12 через «оперативність» розрахунку», – пояснила ковельчанка Юлія.

БЕЗГОТІВКОВИЙ ПРОЇЗД – ЗРУЧНО ТА СУЧАСНО

ПриватБанк пропонує набагато зручніший та сучасніший спосіб оплати проїзду. З транспортним рішенням від ПриватБанку не потрібно шукати готівку. А за лічені секунди сплатити за проїзд карткою будь-якого банку, відсканувавши смартфоном QR-код, або придбавши у Приват24 електронний проїзний.

Так, у багатьох невеличких містах України: у Гадячі, Ізмаїлі та інших впровадили транспортне рішення від ПриватБанку для установки в електротранспорті та в маршрутних таксі міських маршрутів спеціальних пристроїв, що використовуються для оплати за допомогою банківської картки будь-якого банку або пристроїв з підтримкою безконтактної оплати (NFC). Вартість проїзду програмується, і, при здійсненні операції, пасажиру достатньо провести платіжну картку через термінал. Дане технічне рішення реалізовано без друку паперового чека з терміналу – чек при оплаті формується в електронному вигляді і доступний в меню Приват24 клієнта.

Ще один варіант безготівкової оплати – оплата разового квитка по QR-коду через додаток Приват24. Купити разовий Е-квиток можна безпосередньо в транспорті за допомогою програми Приват24 і сканування розміщеного в транспорті спеціального QR-коду. Кожен такий код прив’язується до конкретного транспорту, що дає можливість чітко контролювати продаж квитків. Пасажиру достатньо в Приват24 відсканувати QR-код, вибрати карту для списання коштів та вказати кількість придбаних квитків.

З ПриватБанком пасажири мають можливість скористатися і багаторазовим електронним проїзним у додатку Приват24. Послуга дозволяє пасажирам придбати проїзний документ і пред’являти його зі свого телефону. Проїзний можна придбати через Приват24 на день, тиждень або місяць.

За допомогою безготівкових електронних платежів від ПриватБанку можна вести простий і зрозумілий облік коштів, що надходять на рахунок перевізника, реальні дані пасажиропотоку і завантаження на маршрутах. Також можна вести облік і роботу з різними групами пільгової категорії, популяризацію рішення за рахунок спільних акцій, потужний і надійний процесинговий центр, онлайн підтримку і сервісне обслуговування без додаткових витрат і прозорий контроль податкових надходжень. 

Електронні квитки – це альтернатива готівці, а не єдиний вид оплати. До того ж, запровадження транспортного рішення не вимагає вкладання коштів ані місцевою громадою, ані самими перевізниками. Банк сам встановлює і обслуговує обладнання.

Безготівковою оплатою за проїзд у транспорті при підтримці ПриватБанку сьогодні вже успішно користуються Сумська, Полтавська, Черкаська, Дніпропетровська, Донецька, Одеська, Львівська, Закарпатська та інші області.

То чому б Ковелю не долучитися до якісних змін?

Коментарі
30 Серпня 2019, 17:42
Нехай приватбанк вкупить автобуси комфортабельні
30 Серпня 2019, 22:04
Приватбанк може впровадити електронні квитки у транспорті Ковеля. Під 300 % річних...
31 Серпня 2019, 01:25
Якщо банк має купляти автобуси, то АТП має залучати депозити та надавати кредити?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024