Що найбільше читали і обговорювали читачі Район.Ковель у 2021 році

31 Грудня 2021, 16:38
Район.Ковель 2075
Район.Ковель

2021 рік наближається до кінця і у грудні зазвичай підбивають підсумки. 

Цей рік запам'ятається ковельчанам і жителям громади продовженням пандемії, змінами у місті та яскравими подіями.

Підбиваючи підсумки, редакція Район.Ковель підготувала добірку новин з гарячими темами, які викликали найбільший інтерес у жителів Ковеля та зібрали найбільше переглядів і палких дискусій.

 

1. Тюльпановий фестиваль «Волинська Голландія»

Цьогоріч фестиваль стартував 12 травня. Новина з анонсом про відкриття четвертої «Волинської Голландії» зібрала понад 23 тисячі переглядів. 

Цьогоріч завезли близько 30 нових сортів: зокрема лілейні тюльпани, пяновидні жовті, які мають неперевершений аромат. Подбали про найменших відвідувачів, запросивши атракціони з Києва, встановили нові фудзони. 

Як виглядало квіткове поле можна побачити в матеріалі «На Ковельщині відкрився фестиваль «Волинська Голландія».

 

Волинська Голландія
Волинська Голландія

 

2. Аркадій Войтюк і пародія на музичний хіт «Гуси»

 

Співак і учасник гумористичної групи «VIP Тернопіль», ковельчанин Аркадій Войтюк цьогоріч подарував своїм шанувальникам пародію на музичний хіт Wellboy «Гуси». Дана новина зібрала майже 9 тисяч переглядів.

 

 

3. Нове харчування у ковельських школах і Євген Клопотенко

У ковельському ліцеї №10 відбувся тиждень здорового харчування. 

Діти спробували страви за рецептурою висококваліфікованого українського кухаря Євгена Клопотенка і поставили їм свій «знак якості». Ця новина на сайті Район.Ковель зібрала понад 7 тисяч переглядів.

Заклад став учасником пілотного проєкту у  нашому місті. Як це було читайте у матеріалі «У ковельській школі спробували меню кухаря Євгена Клопотенка».

 

4. Нова головна ялинка міста

У 2021 році на ковельчан вперше за довгі роки чекало щось нове у центрі міста на Новий рік. Цьогоріч у місті встановили нову новорічну ялинку. Вона – штучка і нині знаходиться не у звичному для усіх місці, біля Палацу учнівської молоді, а в центрі площі Героїв Майдану. Окрім цього на площі встановили нові спеціальні фотозони.

Новина про це зібрала понад 8 тисяч переглядів.

Про те, як відбулося відкриття ялинки можна прочитати в матеріалі «У центрі Ковеля засіяла нова новорічна ялинка: як відбувалося відкриття».

 

Ялинка
Ялинка

 

5. Презентація концепцій вигляду оновленої Привокзальної площі у Ковелі

 

Однією із найгарячіших тем серед ковельчан у 2021 році стало обговорення оприлюднених концепцій ймовірного вигляду Привокзальної площі після реконструкції у Ковелі. Оскільки багато містян з нетерпінням чекає оновлення цієї частини міста.

У червні на сайті міської ради показали 4 варіанти реконструкції. Новина про це зібрала майже 11 тисяч переглядів.
 

6. Відкриття Транскордонного центру діалогу культур

 

Важливою подією для міста у 2021 році стало відкриття Транскордонного центру діалогу культур на базі реконструйованих приміщень стадіону «Локомотив». Це сталося 25 червня.

Проєкт реконструкції відбувався декілька років у рамках програми добросусідства ЄС Польща-Білорусь-Україна за рахунок грантових європейських коштів та спільними зусиллями з Ковельською міською радою. 

Центр наразі має стати домівкою для закладів позашкільної освіти — Станції юних натуралістів, Палацу учнівської молоді імені Івана Франка, молодіжного центру «Спорт для всіх», спортивної школи імені Євгена Кондратовича, історичного музею, Футбольний центр «Ковель-Волинь», закладу патріотичного виховання «Волинська Січ».

Як відбувалося відкриття можна прочитати в матеріалі «Головна подія 2021: у Ковелі відкрили Транскордонний центр діалогу культур».

 

Відкриття Транскордонного центру діалогу культур
Відкриття Транскордонного центру діалогу культур

 

7. Скандальне будівництво у центрі міста 

 

Багато дискусій і запитань у ковельчан викликало невідоме будівництво у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки у самісінькому центрі міста.

У грудні міський голова Ігор Чайка повідомив про те, що будівництво на місці колишнього кафе «Казка» у центрі Ковеля відбувається незаконно. Новина про це зібрала майже 7 тисяч переглядів. 

Про це можна прочитати в матеріалі «Будівництво на місці колишнього кафе «Казка» у центрі Ковеля відбувається незаконно, — міський голова».

 

8. Екологічна проблема Турії

 

У Ковелі в 2021 році продовжили рятувати річку Турію від обміління і заростання. У серпні почали розчищати русло річки біля Транскордонного центру діалогу культур.

Станом на вересень розчистили 223 метри русла. На сесії Ковельської міської ради обранці громади погодили зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища в Ковельській територіальній громаді на 2019-2022 роки.

300 тисяч гривень виділили на виготовлення проєктно-кошторисної документації «Капітальний ремонт русла Турії: від греблі водосховища  до шляхопроводу по вул. Сагайдачного». Тож водну артерію міста будуть відновлювати і надалі.

 

________________________________________________

 

На завершення 2021 року редакція Район.Ковель бажає своїм читачам, щоб все погане залишилося у старому році, а 2022 рік подарував вам лише позитивні і якісні зміни, щастя, здоров'я, сімейного затишку та мирного неба над головою. 

Щоб 2022-й рік приніс якнайбільше хороших новин та добрих звісток!  

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024