У церковній лавці Московського патріархату в обличчя християнки кинули її записочки за упокій померлих рідних

23 Вересня 2019, 14:46
6213 Джерело: Фотоілюстрація

Редакція видання Район.Ковель отримала статтю від ковельчанки Наталки Латик про інцидент, який трапився з нею у церковній лавці, що належить Воскресенському собору Московського патріархату.

«Напередодні великого православного свята Яблучного Спаса я відвідувала заміський цвинтар, той що знаходиться поблизу селища Люблинець. – пише вона. – При вході на цвинтар є капличка, а поряд церковна лавка. Як завжди, коли я відвідую своїх рідних на цьому цвинтарі, підходжу до цієї церковної лавки, щоб замовити Службу Божу – заупокійну, купити свічку, стрічку на могилку… Так було і цього дня – 18 серпня 2019 року. Цієї дати я вже не забуду ніколи!

Підійшовши до церковної лавки, я написала записочки і передала їх служниці. Так як я Українка, написані вони були Українською мовою, і думаю, що саме це стало прецедентом. Служниця уважно і детально перечитала мої записочки і поставила мені просте, але як на мене не зовсім доречне запитання:

«Ви Християнка?».

Моя відповідь була:

«ТАК!».

«В який Храм Ви ходите?».

Тут я відповіла запитанням на запитання:

«А яке це має значення?».

Але питання про храм не зникло і служниця наполегливо вимагала моєї відповіді…

Я повідомила, що відвідую Служби Божі у Свято-Благовіщенському Соборі, що це Українська Церква, яка знаходиться поблизу центрального ринку м. Ковеля. Через якусь мить після моєї відповіді у віконце церковної лавки мені в обличчя полетіли мої записочки з чіткою і твердою відмовою у їх прийнятті. У слід моїм запискам полетіла гучна фраза:

«Ви «РАСКОЛЬНИКИ»! Бог не чує Ваші молитви. Він чує молитви тільки на старослов’янській!».

Це мене обурило! Все моє єство бунтувало і кипіло!!! І хоч я розуміла, що цвинтар – це не місце для сварок, я не стрималась.

Я запитувала і запитувала цю жінку, чи знає вона – хто такі ці «РАСКОЛЬНИКИ»? А чи відома їй хронологія та історія, коли і як відбувалось Хрещення Київської Руси? Коли і як заснована їх «МАСКОВІЯ»? Що вона робила в школі на уроках історії? Як вона може стверджувати – на якій мові Бог чує молитви? Чому вони ділять людей на своїх і чужих, якщо ми всі УКРАЇНЦІ? І де вони взяли для цього сміливість?

Запитання сипались в її сторону безперервно!!! За цими подіями спостерігала жінка, обурення якої також не мало меж. Вона погодилась стати моїм свідком і надала свій номер телефону для підтвердження даного факту! Звати її Людмила.

Моє обурення дійшло до точки кипіння і я дізналась, до якої церкви належить ця каплиця. Як стало зрозуміло – це «рожева церква», так називають її наші містяни, що знаходиться на перехресті вулиць Незалежності – Володимирська. Я відразу поїхала туди. На жаль, настоятеля вже не було в храмі. Розмова у мене відбулась із жінкою, що продає в церковній лавці. Я все їй переказала, наголосивши на тому, що мовчати про це не буду, а завершила свою розповідь такими словами:

«ХРАМ БОЖИЙ – це не крамниця! Ми йдемо сюди не по хліб! Це в крамниці мені могли б відмовити у чомусь з причин відсутності або з причин якості товару. Я ж прийшла в ХРАМ, а тут мені відмовили в молитві!!!! Скільком людям вже було відмовлено у цьому вашими служниками? І чому тепер у Храмів з’являються псевдоніми Ваші і Наші??? Люди ви що??? Храм є БОЖИЙ! А чи думали Ви про те, що цим відвертаєте людей від віри, і таких людей потрібно боятись! Бо той хто вірує – боїться Гніву Божого, а той хто не вірує – творить ЗЛО! Від так і Вам потрібно боятись Гніву Божого, бо сьогодні Ви відмовили мені у молитві і думаю, що я така не одна! НА ЖАЛЬ!!!».

Ось вона, моя розповідь, мій крик душі! Не знаю як хто, але я мовчати про таке не вмію і не буду!

Не будьте байдужими – передавайте це поміж людей!».

Коментарі
23 Вересня 2019, 18:40
Требу було цього чорта московського на камеру зняти і викласти в нет. А наші ковельчани і далі продовжують ходити в церкву до московського попа.<br/>І будуть казати, що церква і політика окремо.
23 Вересня 2019, 19:58
це була бандерівка, яка прийшла з провокаційною ціллю. Не гріши, скотино. Не підбурюй людей, гнидо!!!
23 Вересня 2019, 20:04
А мені подобається. Молодці ви у двох, та московсько-русская підданая показала всю правду про суть всієї рвссійської політики і не тільки церковної. а Ви молодчина що зайшли до московитів і знайшли в собі сміливість озвучити цю історичну місію московської церкви.
23 Вересня 2019, 20:06
звертав увагу в свято - в бандерівську церкву зовсім ніхто не йде. а в законну, канонічну, признану всім світом православну церкву стоять черги. Тому й душить жаба. Тому й провокують священослужителів щоб осквернити віру в Бога. Справжню віру а не розкольницьку, ніким не признану чортівню бандерівську
23 Вересня 2019, 20:09
1) &amp;quot;Підійшовши до церковної лавки, я написала записочки і передала їх служниці.&amp;quot;. &amp;quot;Це в крамниці мені могли б відмовити у чомусь з причин відсутності або з причин якості товару. Я ж прийшла в ХРАМ&amp;quot;. Незрозуміло, вона говорить що підходила до лавки, а потім звинувачує що відмовили в храмі. То вона була в храмі чи ні? 2) &amp;quot;Храм є БОЖИЙ!&amp;quot;, якщо так то можливо було піти до бабтистів, п`ятидесятників, свідків Єгови і т.п. Вони ж теж Божі християни. 3) Якщо відвідує Служби Божі у Свято-Благовіщенському Соборі, то що помішало піти туди і подати записку, а не влаштовувати розбірки в &amp;quot;рожевому&amp;quot; соборі, наперед розуміючи що нічого не доб`ється?
23 Вересня 2019, 22:20
Треба було замовити у тій записочці заупокійну ряженому під священника козломордому кгбісту та його карликовому юродивому &amp;quot;богу&amp;quot;...
23 Вересня 2019, 23:30
Не дискутуйте з малоросами, це марна трата вашого часу. РПЦвУ своїх позицій здавати ще не скоро буде. Хай слабаки гавкають, а наш караван собі по тихеньку йде.
24 Вересня 2019, 01:13
Бог один,і Він не московський ,український чи білоруський,Він єдиний,Творець та суддя.А жінці якій відмовили в молитві пораджу словами з Біблії,,не сипте бісер перед свинями...&amp;quot;
24 Вересня 2019, 03:22
Ганьба недолугим захисникам російської церкви , що розколюють УКРАЇНЦІВ. <br/>ЦІЛУЙТЕ СВОГО кирила в сраку.
24 Вересня 2019, 03:22
Цікаво коли вже сталіна і путіна канонізують ?
24 Вересня 2019, 09:28
Всі гроші поїдуть в Москву?<br/>Краще несіть в пцу, хай гроші їдуть в Стамбул.
24 Вересня 2019, 11:53
За померлих моляться тільки православні язичники
24 Вересня 2019, 12:04
Ідіть в сінагогу.
24 Вересня 2019, 12:30
Людям все невтямки, що Бог один і розуміє будь-яку мову.
24 Вересня 2019, 18:40
Така ж історія була зі мною,<br/> &amp;quot;Секта&amp;quot; з православієм головного мозку одним словом,
24 Вересня 2019, 21:15
1. Не ходіть у московські церкви - не будуть вам нерви псувати. 2. Якби ця наволоч вякнула мені щось із розового вагончика - витягнув би і накостиляв повну дупу, а разом із нею і ФСБешнику ряженому. 3. Таких фанатиків виховують московські попи - ФСБешники і не тільки в Ковелі але і в Почаєві. 4.Вишвирніть те путо московське із каплички - на кладовищі всі рівні. 5. Подякуйте депутатам - підарасам,що дали побудувати московську церкву на кладовищі.
26 Вересня 2019, 01:25
В ТІЙ РОЖЕВІЙ ЦЕРКВІ ЗБИРАЄТЬТСЯ КОДЛО САТАНІСТІВ МОСКОВІТІВ
27 Вересня 2019, 09:30
Щось потрібно робити з путіністами
02 Жовтня 2019, 16:23
Прихожанка Благовіщенського собору згодна і підписуюсь під кожним словом насамперед потрібно бути людьми а з тими правильними як вони себе називають нема про що говорити Бог їм суддя
04 Жовтня 2019, 20:36
Це все путінський руський мір
07 Жовтня 2019, 15:15
&amp;quot;рожева церква&amp;quot; так називають тільки селяни, і той хто не має ніякого відношення до міста. <br/>А містяни називають &amp;quot;Собор&amp;quot;.
11 Жовтня 2019, 15:54
І що від цього змінюється сутність московських ФСБешників?
16 Жовтня 2019, 18:12
А чому московська &amp;quot;церква&amp;quot; рожева? Там що, лесбіянки збираються?
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром