Голова Дубівської громади прописав у себе в хаті підприємців, щоб «закрити «дірку» в бюджеті»

30 Жовтня 2019, 14:00
Дубівська сільська рада 5235
Дубівська сільська рада

Дубівський сільський голова Роман Троцюк відреагував на публікацію відносно прописки в своєму будинку двох підприємців, які освоюють бюджетні кошти його громади.

За словами сільського голови Романа Троцюка, стаття «На Ковельщині два брати разом із сільським головою в одній хаті «пиляють» бюджетні кошти», яка з’явилась на Район.Ковель надихнула його написати черговий допис. Він дивується, що журналіст «чомусь не замітив договори з фірмою «Ідея», яка виконувала аналогічні роботи в 2019 році в с. Облапи». Ну, якби Роман Володимирович прописав у своєму будинку ще й директора ковельської фірми «Ідея», то останнього також би «замітили» і згадали у статті.

«Дійсно часто винаймаємо підприємців Корців до виконання земляних та дорожніх робіт, адже фірма знаходиться поруч з селом Дубове і їхню техніку легше залучити. Не секрет, що в Ковельському районі склалася критична ситуація з грейдеристами. Фірми, маючи техніку, не мають кваліфікованих працівників. Тому залучити для грейдерування якусь фірму в літній період непросто. Це, я думаю, підтвердять і інші голови об’єднаних громад. Приходиться домовлятись та певний час чекати», – пише Роман Троцюк.

На його думку, в Дубівській громаді цей процес проходить прозоро. Грейдерування по селах Городище, Гредьки, Красноволя контролює староста Петро, по селах Облапи, Мислина – староста Любов Демчук. По селах Бахів та Вербка – депутати з даних сіл. З його слів, керуючи роботою грейдериста, вони не залишають без уваги жодної вулиці. Перед виконанням робіт на сміттєзвалищі у селі Дубове були неодноразові виїзди на даний об’єкт з місцевим депутатом Юрієм Тищуком: погоджувалися сума виконання робіт та здійснювався контроль над виконанням робіт.

Як стверджує очільник громади, Юрій Тищук постійно веде неформальний контроль за виконанням робіт в громаді, чим спонукає підприємців якісно виконувати роботи та не розслаблятись, а місцева влада працює «прозоро та відповідально».

«Щодо прописки в моєму будинку трьох підприємців, то все просто. В другому півріччі 2019 року в бюджеті Дубівської громади стала певна фінансова «дірка». Серед року перереєстрували працівників газокомпресорної станції, яка розміщена в селі Дубове, до іншої установи та перестали платити податки до нашого бюджету. Також закрилася логістична компанія «Північ центр», яка сплачувала 1 мільйон акцизного збору з продажу пива до бюджету громади. В результаті бюджет Дубівської громади не отримає до кінця року близько 2 мільйонів гривень податків. Необхідно було діяти, щоб наповнювати бюджет громади. Велися переговори з підприємствами та підприємцями, що працюють на території громади і не тільки. Найшвидший спосіб наповнити бюджет – це прописати підприємців, які працюють на третій групі єдиного податку та виконують великий об’єм робіт в свою громаду. Адже вони сплачують 5 % від обороту єдиного податку в бюджет», – пояснює Роман Троцюк.

А підприємцям Марку та Сергію Корцям він дякує за те, що відгукнулися та погодилися допомогти Дубівській сільській раді у вирішенні тимчасових фінансових проблем.

Роман Троцюк каже, що хлопці приписалися 14 серпня 2019 року, і на підтвердження своїх слів разом з дописом опублікував на Facebook ще й фотознімки з будинкової книги, які журналісти оприлюднювати не можуть, оскільки там є персональні дані громадян.

Дубівський голова у дописі хвалить діяльність своєї влади і закликає підприємців, які працюють на єдиному податку і хочуть та можуть допомогти розвитку Дубівської ОТГ, приписуватися на її території.

Коментарі
30 Жовтня 2019, 19:03
те шо Рома Троцюк начудив з пропискою на вул. Пасічна, 8 нагадує серіал "Сімейка Адамсів". 100% конфлікт інтересів ! Державне бюро розслідувань має завести справу і покарати винних.
30 Жовтня 2019, 19:31
красавчики. у вербці біля колгоспу по грейдеруйте
30 Жовтня 2019, 23:00
Ще раз переконуюсь, що проголосував правильно. Роман Троцюк на своєму місці.
31 Жовтня 2019, 00:07
Рома! Тікай! Мабуть бити оглоблями!( Вже пора отримати, що заслужив!(
31 Жовтня 2019, 19:38
Ото космос рулить,навіть я так не можу.
03 Листопада 2019, 22:54
ото подивіться як Рома школу відремонтував, ще б педагогічний склад підкорегував а то наших дітей вчать 60 річні вчителі
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром