У Ковелі медичне об’єднання очолив давній друг мера. ФОТО. ДОКУМЕНТИ

24 Квітня 2020, 17:00
Валентин Вітер, Віра Федосюк і Олег Кіндер 11064
Валентин Вітер, Віра Федосюк і Олег Кіндер

Міський голова підписав п’ятирічний контракт із своїм давнім товаришем, і той став на чолі комунального медичного об’єднання.

Вранці 24 квітня ковельський міський голова Олег Кіндер представив трудовому колективу міськрайонного територіального медичного об’єднання (МТМО) нового керівника – колишнього голову Волинської обласної ради, однопартійця по «Батьківщині» Валентина Вітра, який нещодавно переміг у скандальному конкурсі на зайняття цієї владної посади.

«МІСЬКОМУ ГОЛОВІ МІРЯЛИ ТЕМПЕРАТУРУ», – НАЧМЕД

До адміністрації МТМО Валентин Вітер прибув у компанії Олега Кіндера та секретаря міської ради Віри Федосюк.

Валентин Вітер, Віра Федосюк і Олег Кіндер
Валентин Вітер, Віра Федосюк і Олег Кіндер



 

Спробував побувати на представленні нового очільника МТМО і депутат Ковельської міської ради від «УКРОПу» Володимир Косцьов’ят, але медики не пропустили його до конференц-зали, де проходила зустріч. Зважаючи на грубе порушення законодавства та перешкоджання депутатській діяльності, обранець громади викликав телефоном поліцію. Оскільки патрульні їхали надто довго, депутат вдруге зателефонував на службу «102». Поліцейські приїхали вже тоді, коли дійство відбулося і Олег Кіндер із своєю «свитою» залишили МТМО.

Начальниця з медичної частини Ковельського МТМО Людмила Івахнюк повідомила Володимиру Косцьов’яту, що в умовах карантину вони зобов’язані міряти температуру всім, хто заходить до приміщення, і що міряли температуру в тому числі й Олегу Кіндеру. Тоді депутат спитався, а що завадило їм поміряти і в нього температуру та пропустити до конференц-зали, але чіткої відповіді не почув. Він заявив, що буде добиватися відкриття кримінального провадження і притягнення винних осіб до відповідальності за перешкоджання депутатській діяльності.


 

МЕРА СПИТАЛИСЯ ПРО ЙМОВІРНІ «ЧОРНІ» СПИСКИ НА ЗВІЛЬНЕННЯ

Дорогою від МТМО до міської ради Олега Кіндера також супроводжував спецкор волинської газети «Вільна думка» Микола Силюк, якого теж не пропустили в приміщення медичного об’єднання.

«Олег Олексійович, я так зрозумів, що ви представили головного лікаря», – поцікавився він.

«Ну якщо ви так зрозуміли, то чого ви мене питаєте. Саме перше, не коректно на вулиці щось десь давати комусь… коментуватися», – мовив Олег Кіндер.

Микола Силюк пояснив, що змушений на вулиці допитуватися, бо через карантин його у міську раду не пускають.

Читайте також: Працівника ЗМІ не пропустили в Ковельську міську раду

«Вам же сказала людина, що не дає вам пояснення. Пишіть у письмовій формі. Інтерв’ю на вулиці голова не дає. До побачення. Ми раді були вас бачити», – втрутилася у розмову секретар ради Віра Федосюк.

«Кажуть, що ніби є «чорні» списки працівників МТМО на звільнення. Ви чули про таке?» – поцікавився Микола Силюк в міського голови.

Олег Кіндер перепитав відносно «чорних» списків. Спецкор уточнив, що про це йому стало відомо від людей. Тоді мер міста «послав» його за відповіддю до тих людей і закрив двері.

Ось такі вийшли «карантинні» діалоги: між лікарнею і міськрадою мер міста втікав від питань?

«ТЕМНА» СТОРІНКА БІОГРАФІЇ НОВОГО КЕРІВНИКА

В офіційній біографії Валентина Вітра говориться, що у 1992 році він з відзнакою закінчив Ківерцівське медичне училище. З лютого по вересень того року працював на посаді фельдшера у Волинському протитуберкульозному диспансері. З 1992 по 1998 роки навчався в Тернопільській державній медичній академії імені Горбачевського. З 1998 по 2009 роки працював лікарем-хірургом у Волинській обласній клінічній лікарні, з січня по червень 2009 р. був заступником головного лікаря Луцької міської поліклініки № 1, а з червня того року його призначили заступником головного державного санітарного лікаря Волинської області, заступником головного лікаря обласної санітарно-епідеміологічної станції.

У 2005 році він стає членом ВО «Батьківщина», в жовтні 2010 року – депутатом Волинської обласної ради від Луцького району. З грудня 2010 року – заступник голови облради, а 20 лютого 2014 р. – голова ради.

Під час таємного голосування за голову Волинської обласної ради ковельський мер Олег Кіндер приїхав до Луцька і стояв біля виборчої урни, спостерігаючи за депутатським волевиявленням, а потім радісно плескав у долоні, коли його товариша Валентина Вітра обрали очільником представницького органу Волині.



 

А вже у червні 2015 року волинські мас-медіа повідомили сенсаційну новину: троє депутатів обласної ради Олександр Свирида (ВО «Батьківщина»), Святослав Боруцький (ВО «Свобода») та Володимир Бондар (позафракційний) подали проект рішення про дострокове зняття Вітра з посади голови Волиньради.

Автори проекту рішення стверджували, що причиною для відставки є втрата Валентином Вітром довіри серед великої кількості депутатів облради та населення області, а негативні матеріали у ЗМІ, які звинувачували його в корупції, кидають тінь на всіх депутатів. Але відставка через певні обставини не пройшла.

У той буремний для себе час Валентин Вітер встигає написати, захистити у Тернопільському державному медичному університету імені Горбачевського кандидатську дисертацію на тему: «Морфологічні зміни серця при експериментальній термічній травмі і застосуванні ліофілізованої ксеношкіри» і отримати 30 червня 2015 року наукову ступінь кандидата медичних наук за спеціальністю «Нормальна анатомія».

Той же депутат Володимир Косцьов’ят нещодавно звернувся до департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації Міністерства освіти України та ректора Тернопільського державного медичного університету з приводу диплома кандидата наук, який отримав тут Валентин Вітер.

Читайте також: Депутат сумнівається в дисертації нового керівника Ковельського МТМО

Свого часу ковельські журналісти оприлюднили «темну сторінку» з біографії Валентина Вітра, яку той не афішує. Виявляється, у 2008-2010 роках він був директором ТОВ «Екопроміндустрія» та укладав з тодішнім начальником Державної екологічної інспекції у Волинській області Олегом Кіндером договори оренди легкового автомобіля «Chevrolet Epica» (державний номер АС 8890 АР), балансовою вартістю 59 тисяч 290 гривень. У договорах зазначалося, що іномарка буде використовуватись екологічною інспекцією для перевезення пасажирів.



 

За умов договорів, на Державну екологічну інспекцію покладався обов’язок «застрахувати автомобіль, що передається в оренду по системі КАСКО та страхування цивільно-правової відповідальності». Хоча це суперечило законодавству. Відповідно до статті 802 Цивільного кодексу України, страхування автомобіля здійснює саме орендодавець, тобто ТОВ «Екопроміндустрія».

Чи не за державні гроші було створено «Екопроміндустрія», яким керував Валентин Вітер? Як юридична особа, товариство зареєстроване 25 вересня 2008 року, а вже через кілька днів – 1 жовтня – передає «Chevrolet Epica» в оренду державній установі, якою «рулив» волинський екологічний «генерал» Олег Кіндер. А розмір статутного капіталу співпав з балансовою вартістю іномарки – 59 тисяч 290 гривень.


 

Загалом же, Державна екологічна інспекція під керівництвом Кіндера, не маючи жодних ліцензій на пасажирські перевезення, виплатила фірмі Вітра кругленьку суму орендної плати – 72 тисячі 200 гривень.

Оборудка з орендою приватного автомобіля державною установою явно містила ознаки протиправних діянь, тому ковельські журналісти звернулися до Генеральної прокуратури України з проханням вжити всіх невідкладних заходів для забезпечення верховенства і захисту державних інтересів. Як годиться, з Києва справу направили до Луцька.

Волинські правоохоронні «януковичі» «відмазали» Олега Кіндера та Валентина Вітра від відповідальності. А заступник прокурора області Володимир Троц (зять голови облдержадміністрації Бориса Клімчука) завершив свою відписку буденними фразами: «На даний час, договір про оренду вищезазначеного автомобіля розірваний. За таких обставин підстав для прокурорського реагування не вбачається».

І тому не дивуйтеся тому, хто зараз очолює ТОВ «Екопроміндустрія». Фірма перейшла в «надійні» руки: нею керує син ковельського мера – Кіндер Олег Олегович. На Кіндера-молодшого було зареєстровано і білосніжний «Мерседес», яким батько їздив у 2013-2014 роках на роботу та, попутно, на мітинги в центрі міста, просити у ковельчан гроші на підтримку Євромайдану.

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
24 Квітня 2020, 20:22
і скажіть після цього що у нас бояться з корупцією
24 Квітня 2020, 20:40
А ЧОГО СТАСІКА ШАЙКА НЕ ПОСТАВИЛИ
24 Квітня 2020, 20:41
Ось чому пожежі масові виникають
24 Квітня 2020, 21:29
это какая то -шайка-лейка!
24 Квітня 2020, 21:41
Відчуття власної гідності??? Ні, ніколи не чули! Що ж, в такому випадку продовжуємо плювати на вашу думку.<br/>З великою неповагою - вами обрані керівники міста.
24 Квітня 2020, 21:50
Это же какаято-шайка-лейка!
25 Квітня 2020, 00:16
Добре зробили, що Кукукнутого не впустили, тому, що це неадекватне створіння. Нехай про свої темні плями в біографії розповість. Про ковельський ДОК зокрема...
25 Квітня 2020, 13:19
Щш тобі дурню пояснювати! Так таки так...
25 Квітня 2020, 13:49
Ахах, разом браконьєрили
25 Квітня 2020, 14:10
так таки причому ДОК до лікарні?
25 Квітня 2020, 23:10
А той хворий Силюк з неіснуючої газети ще б у туалет за мером бігав. Ото все що вміє робити. Собі би краще клозет побудував би. а то ходить до сусідів. і одеколон хай купить, смердить від нього.
28 Травня 2020, 02:58
Давайте і на Кіндера накладемо прокляття
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром