«Прагнення допомагати – запорука успіху», – засновники компанії «Юридичне рішення»

25 Грудня 2020, 18:00
7504

Покликання юристів – допомагати людям. Коли купуєте автомобіль чи квартиру, щоб уникнути будь-яких ризиків у майбутньому, ви залучаєте юриста. І це значно зменшить ймовірність отримати негативні емоції під час оформлення документів.

Це стосується і бізнесу. Якщо ви хочете бути спокійними при укладанні угод чи спілкуванні з клієнтами, варто мати фахового спеціаліста.

Професійним юридичним супроводом господарської діяльності, відстоюванням інтересів у судах займається компанія «Юридичне рішення», яку у 2018 році заснували адвокати Сергій Супрунюк та Віталій Гончарук.

– Розкажіть про себе: де навчалися, як розвивалася ваша кар'єра? Чому обрали юриспруденцію?

СЕРГІЙ: Поштовхом у виборі професії стала новина про те, що у Волинському державному університеті імені Лесі Українки відкривають юридичний факультет. Його я закінчив у 1998 році. Це був перший випуск юридичного факультету.

Ще під час навчання почав працювати вантажником у компанії VolWest, яка на той час була найбільшим дистриб'ютором майже всіх кондитерських фабрик України («Світоч», Roshen, «Конті», «Житомир», «Одеса» та інші). Цю роботу я поєднував з обов’язками оператора та менеджера на цій же фірмі.

Паралельно у той період я почав застосовувати свої знання з юриспруденції. Після закінчення навчання в університеті я отримав посаду юриста у компанії VolWest, яка згодом з дистрибуційної компанії виросла у групу компаній, які зараз працюють у 17 видах діяльності.  

А ще я одружений вже 20 років. Дружина Тетяна, до речі, теж юристка. Виховуємо сина Захара.

Сергій Супрунюк
Сергій Супрунюк

ВІТАЛІЙ: Я маю 16 років юридичного стажу. Планував бути адвокатом ще зі шкільної парти. Після закінчення школи у 1998 році вступив у Львівський інститут внутрішніх справ при Національній академії внутрішніх справ України на спеціальність «правознавство».

У 2005 році закінчив Вінницький торговельно-економічний інститут за спеціальністю «Фінанси». У 2007 році отримав Свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю.

Перша моя робота була у 2004 році на підприємстві «Укрнергохімізоляція». Згодом я два роки працював у Фонді соціального страхування у Вінницькій області. А з 2007 року почав працювати у VolWest Group.

Віталій Гончарук
Віталій Гончарук

– Коли ви вирішили відкрити власну юридичну фірму і що стало поштовхом до цього?

СЕРГІЙ: Ідея розпочати власну юридичну практику існувала вже давно. Коли ти просто працюєш юристом, то завдання та цілі тобі ставить керівник підприємства. Коли ж в тебе власна справа – ти сам визначаєш напрямки розвитку, ставиш собі мету. Власна справа – це можливість розвитку, яка обмежується лише власними амбіціями.

Ми з Віталієм мали бажання рухатися вперед, тому 19 грудня 2018 року заснували фірму «Юридичне рішення». Дата заснування була обрана не лише через те, що 19 грудня – День адвокатури України, адже ми з партнером є практикуючими адвокатами. 19 грудня – День святого Миколи Чудотворця, якого церква вшановує як помічника усім, хто опинився в біді та скорботах.

Ми вважаємо, що саме прагнення допомагати, розв'язувати проблеми клієнта, бути йому корисним – є запорукою успіху будь-якої справи, а не тільки правничої.

– Які основні напрямки Вашої діяльності?

СЕРГІЙ: Основні напрямки нашої діяльності – це фаховий супровід господарської діяльності, представництво інтересів у судах, розробка та аналіз господарських договорів.

Також ми займаємося перевіркою майбутніх контрагентів на наявність податкового та інших боргів, відкритих виконавчих проваджень, підозрілих маніпуляцій зі складом керівництва та засновників, судових спорів тощо.

Крім того, маємо більш як двадцятирічний досвід роботи з податковими органами, що дозволяє нам ефективно консультувати наших партнерів у податковому плануванні, готуватись до планових та позапланових заходів ДПС. Також ми маємо десятки позитивних рішень судів різних інстанцій з приводу оскарження дій Державної податкової служби України.

ВІТАЛІЙ: Правовий супровід бізнесу широке поняття. У господарському кодексі зазначено, що господарська діяльність – це робота на власний ризик. Ми, власне, допомагаємо зменшити кількість ризиків. Наприклад, уникнути невдалих угод, конфліктів зі споживачами та інше.

Працюємо з адміністративними та господарськими судами. Ми займаємося господарськими питаннями, коли спори виникають між об'єктами господарювання, юридичними особами чи ФОПами. Подаємо позовні заяви, супроводжуємо процес у судах. 

Зараз, наприклад, ми працюємо з клієнтом, який замовив послугу по налаштуванню CRM-системи. Він заплатив велику передоплату, але послугу досі не надали. Особи, які мали це зробити, переховуються і не хочуть повертати кошти. Ми звернулися до суду і, беручи до уваги судову практику та наш досвід, рішення по справі буде позитивним.

Ще одним напрямком нашої діяльності є декларування інтелектуальної власності. З часом україніці стають свідоміші й все частіше до нас звертаються з метою реєстрації торговельних марок чи захисту авторського права. У світі це дуже поширено, і ви ніде не можете зробити крок, якщо не доведете, що цей виріб належить саме вам.

– Хто найчастіше є вашими клієнтами?

СЕРГІЙ: Основними нашими клієнтами є бізнеси групи компаній VolWest Group. Нині ми забезпечуємо юридичний супровід для наших партнерів, серед яких – мережа супермаркетів «Наш Край» (на сьогодні це 235 магазинів) та «SPAR» (41 магазин) на території усієї України, «Техно Модуль Ультра», Адреналін Сіті, CID MEDIA GROUP, ШАГ, Шацький молокозавод, Демидівський консервний завод, Укрмашпромпроєкт, «Конкурент-Л».

– Які послуги Вашої компанії мають попит сьогодні? З якими проблемами до вас найчастіше звертаються клієнти?

СЕРГІЙ: У ході співпраці з нашими партнерами ми намагаємося припідняти «завісу таємничості», яка притаманна професії юриста. Ми намагаємось навчити нашого клієнта. Для цього ми використовуємо фейсбук, телеграм та регулярно проводимо вебінари на актуальні для будь-якого підприємця теми. Адже навчений клієнт – це клієнт, яким може чітко сформулювати своє питання та швидко зрозуміти фахову відповідь.

Наші клієнти, постійно покращуючи свої знання у юридичній галузі, почувають себе впевненими та захищеними. Однак, саме при перевірці господарських договорів, контрагентів, супроводі судових спорів та оскарженні дій податківців, наші партнери потребують фахової підтримки.

ВІТАЛІЙ: Ми гарантуємо фаховий підхід та повну віддачу під час роботи й максимальну професійність.

– Що змінилося у роботі за час карантину? Чи змінилися запити клієнтів?

СЕРГІЙ: Карантин, звісно, вплинув як на бізнес в цілому, так і на юридичну практику. Однак, здебільшого проблеми, які існували до карантину, залишились і під час нього. Це судовий супровід, робота з податковими органами, аналіз майбутніх партнерів.

Нині стає актуальною можливість надання повного спектра послуг, дотримуючись вимог «дистанційності». З цією метою «Юридичне рішення» запроваджує можливість перевірки договорів за допомогою сервісу, розміщеного на сайті legalsolution.com.ua.

ВІТАЛІЙ: Крім того, ми напрацьовуємо методики, які дозволяють клієнту отримати послуги без необхідності особистих зустрічей. Їх вже активно використовують. «Юридичне рішення» бере на себе всі процеси, в яких участь клієнта є необов’язковою, тим самим суттєво зменшуємо ризики для здоров’я клієнта.

Взагалі, «Юридичне рішення» – це компанія, де постійно йде процес пошуку, аналізу та втілення ідей, які дозволяють бути нам кориснішими для наших клієнтів. Ми впевнені, що задля досягнення успіху процес вдосконалення має бути безперервним.

Наостанок дайте кілька порад для наших читачів, на що варто звертати під час вибору юриста?

ВІТАЛІЙ: Перш за все, не потрібно ставитися до юриста, як до особи, що хоче вас обібрати. Такі упередження апріорі не сприяють налагодженню контакту. 

Фаховий юрист завжди вас уважно вислухає, поставить питання та максимально вдасться у ваші проблеми. Якщо ж юрист сам починає у розмові розповідати про свої переваги, свою фаховість, то варто задуматися, чи мати далі справу з цим спеціалістом. 

Є юристи широкого профілю, але якщо людина конкретно не сфокусована на галузі, то вона не зможе на якісному рівні надати послугу.

– Як з вами можна зв'язатися? 

СЕРГІЙ: Варіантів є декілька. Клієнти можуть замовити консультацію і заповнити форму на сайті legalsolution.com.ua. Можна нам зателефонувати за номерами +380503781179 та +380504382351, або ж завітати у наш офіс за адресою: місто Луцьк, вулиця Конякіна, 18в.

 

Наталія ГОЛОДЮК

Фото Анни ЄКИМЕНКО-ПОЛІЩУК

Коментарі
20 Лютого 2021, 19:15
На лезвия нема грошей
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024