100 днів Ігоря Чайки на посаді: перші кроки і досягнення мера

20 Березня 2021, 18:08
Ігор Чайка 14074 Джерело: Facebook
Ігор Чайка

У жовтні минулого року Ігор Чайка переміг на виборах із невеликим відривом від свого конкурента. Посаду Ковельського міського голови він обіймає з 26 листопада 2020 року.

Нещодавно минули символічні 100 днів його роботи. Район.Ковель вирішив підсумувати, що ж устиг зробити за цей період новий очільник міста.

 

Біографічна довідка міського голови Ігоря Чайки:

Народився 16 грудня 1964 року. 

У 1982 році закінчив Любомльську середню школу №1 із золотою медаллю.  Того ж року вступив на факультет журналістики Львівського державного  університету імені І. Франка. 

З 1983 по 1985 рік проходив строкову службу в армії. Після демобілізації  продовжив навчання в університеті та отримав диплом з відзнакою за  спеціальністю «журналіст».

Трудову діяльність розпочав у 1989 році на посаді кореспондента газети  «Робітниче слово» заводу «Ковельсільмаш». 

З 1991 року працював редактором Телевізійного центру Ковель. З 2006 року – у філії Національної суспільної телекомпанії України «Регіональна дирекція UA:Волинь»: завідувачем кореспондентського пункту в  місті Ковелі, а з квітня 2018 року - кореспондентом. 

З листопада 2020 року – на посаді Ковельського міського голови. 

 

Читайте такожУдільне князівство Ігоря Палиці: підсумки місцевих виборів на Волині

 

Запекла боротьба і інтрига до останнього 

 

Місцеві вибори на посаду міського голови Ковеля у 2020 були гарячою темою обговорень і причиною нових мемів у соцмережах.  Згідно з оприлюдненими даними, Ігор Чайка здобув 3019 голосів, що складає 16,59%, на другому місці опинився Олег Уніга від партії «Слуга Народу» – 2935 (16,13%). Таким чином Ігор Чайка офіційно переміг на виборах мера Ковеля з відривом 0,46%.

До цього, вже на наступний день після виборів, 26 жовтня у штабі «За майбутнє» повідомили, що за попередніми підрахунками Ігор Чайка здобув перемогу на виборах міського голови Ковеля. У цей же день, кандидат від партії «Слуга Народу» Олег Уніга заявив, що не визнає попередні результати виборів на посаду міського голови Ковеля. Також у штабі Уніги заявляли про наявність підстав визнати вибори недійними. Однак, кандидату від «Слуги Народу» не вдалося довести наявність фальсифікацій на виборах.

Також варто відзначити, що після закриття дільниць стало відомо про низьку явку, у Ковелі тоді проголосували лише 34% виборців.

Зрештою, Ігоря Чайку офіційно визнали переможцем і 26 листопада він офіційно склав присягу та отримав посвідчення міського голови.

 

Присяга і отримання посвідчення міського голови
Присяга і отримання посвідчення міського голови

 

 

Повністю оновили керівний склад Ковельської міської ради

 

У Ковельській міській раді з’явився не тільки новий очільник. Відбулися зміни і на інших керівних посадах в міській раді.

На засіданні, яке відбулося 10 грудня обрали заступників міського голови та керуючого справами.

Із новими кадровими можна детально ознайомитися у табличці нижче.

 



 

Біографічна довідка:

Яковлев Тарас Володимирович  – перший заступник міського голови 

Народився 15 грудня 1981 року в місті Луцьк, Волинської області.  Освіта вища. У 2005 році закінчив Луцький державний технічний університет  за спеціальністю «Автомобілі та автомобільне господарство»; у 2007 році - Луцький державний технічний університет за спеціальністю «Облік і аудит»; у  2013 році – Львівський регіональний інститут державного управління  Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Державне управління». 

Трудова діяльність: 

1999–2007 – контролер газового господарства, оператор ЕОМ, майстер  ремонтного цеху у Луцькій газонаповнюючій станції ВАТ «Волиньгаз»;  2007–2013 – завідувач сектору, начальник відділу з енергозбереження,  заступник директора департаменту економіки, начальник відділу майна міської  комунальної власності, начальник відділу управління майном міської  комунальної власності Луцької міської ради; 

2013 — заступник міського голови з економічних питань; 

2015 — перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих  органів міської ради; 

2017 — радник голови Волинської обласної державної адміністрації; 2017-2018 — помічник керівника ТОВ «МОЛПРОМІНВЕСТОР»; 2018–2020 – голова Луцької районної державної адміністрації; З грудня 2020 — перший заступник міського голови виконавчого комітету  Ковельської міської ради. 

Сімейний стан: одружений, має доньку та сина.  

 

Тарас Яковлев
Тарас Яковлев

 

Біографічна довідка:

Маленицька Наталія Дмитрівна – заступниця міського голови з питань  діяльності виконавчих органів 

Народилася 16 червня 1971 в смт. Великий Камінь Приморського краю,  Російська Федерація. 

Освіта вища. У 1994 році закінчила Волинський державний університет за  спеціальністю «Вчитель російської мови і літератури»; у 1997 році - Волинський державний університет за спеціальністю «Вчитель української  мови і літератури»; у 2006 році – Міжрегіональну академію управління  персоналом за спеціальністю «Юрист» (комерційне і трудове право).

Трудова  діяльність: 

Вересень 1994 — грудень 1998 – вихователь групи продовженого дня в  середній школі №9 м. Луцька; 

Грудень 1998 — червень 2004 – завідувач кадрами – діловод, начальник відділу  кадрів в АТ «Троянда- Експрес»; 

Червень 2004 – липень 2012 – помічник директора в ТзОВ «Континіум»; Квітень 2013 — грудень 2019 – апарат Верховної Ради України, помічник – консультант народного депутата Степана Івахіва; 

З грудня 2020 — заступник міського голови виконавчого комітету Ковельської  міської ради. 

Сімейний стан: заміжня, має сина.  

 

Наталія Маленицька
Наталія Маленицька

 

Біографічна довідка:

Жигаревич Віктор Володимирович – заступник міського голови з питань  діяльності виконавчих органів 

Народився 15 січня 1976 року в селі Мировичі, Турійського району, Волинської  області. 

Освіта вища. У 1999 році закінчив Луцький державний технічний університет  за спеціальністю «Машини та обладнання сільськогосподарського  виробництва»; у 2008 році закінчив Українську державну академію  залізничного транспорту за спеціальністю «Рухомий склад та спеціальна  техніка залізничного транспорту» (м. Харків). 

Трудова діяльність: 

З 1998 — працював у пасажирському вагонному депо Ковель на посадах:  слюсар, бригадир, майстер, начальник пункту технічного обслуговування  пасажирських вагонів, заступник начальника депо. 

З грудня 2020 — заступник міського голови виконавчого комітету Ковельської міської ради. 

Сімейний стан: одружений, має двох синів.  

Віктор Жигаревич
Віктор Жигаревич

 

Район.Ковель також дізнався про розмір заробітної плати, премій та надбавок міського голови, його  заступників, начальників управлінь та відділів за перші три місяці на посаді.  Згідно даних, які отримали за допомогою журналістського запиту, Ігор Чайка за три місяці на посаді міського голови отримав 89 086 гривень, серед яких оклад – 32 142 гривень, надбавка – 18 321 гривень, премія – 38 622 гривень.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев за три місяці на посаді заробив трішки більше за свого шефа – 96 156 гривень. Заступниця міського голови Наталія Маленицька заробила 65 404 гривень. Заступник міського голови Віктор Жигаревич заробив 70 306 гривень.

Розміри надбавок за високі досягнення у праці та премії міському голові, заступникам міського голови встановлено рішенням міської ради від 10 грудня 2020 року № 1/12 «Про встановлення надбавок до посадових окладів  керівникам міської ради та її виконавчого комітету та їх преміювання». 

Детальніше ознайомитися із зарплатами нижче у таблиці.

 


 

Перше випробування до офіційного призначення – локдаун

 

Із першими труднощами Ігорю Чайці довелося стикнутися ще до офіційного призначення на посаду міського голови. Ковель 2 листопада 2020 року опинився у «червоній» зоні епідемічної небезпеки поширення COVID-19. З 3 листопада у місті посилили карантинні обмеження, через що обмежили роботу навчальних закладів, магазинів, ресторанів, салонів краси та багатьох інших закладів. Через це підприємці зранку вийшли на мітинг до Ковельської міської ради.

Тодішній чинний міський голова Олег Кіндер не виявив бажання зустрітися з підприємцями, аби вислухати їх проблему і скасувати рішення міської комісії з ТЕБ та НС.

Після цього учасники мітингу сконтактувалися з новим міським головою Ігорем Чайкою, який повідомив, що у нього поки немає повноважень, щоб скасувати рішення міської комісії з ТЕБ та НС, це може зробити поки чинний міський голова Олег Кіндер. Також додав, що це питання можна вирішити лише на обласному рівні.

 

Друге випробування на посаді – сніг

 

Цьогорічна зима застала комунальні служби зненацька. Вони не встигали прибирати сніг, оскільки опади перевищували фізичні можливості комунальників і кількість наявної техніки, яку можна було застосувати у різних частинах містах.

Новообраний очільник міста Ігор Чайка запам'ятався ковельчанам тим, що під час снігопадів запросив містян долучитися до флешмобу «Допоможи розчистити своє місто». Згодом, окрім прибирання, міська влада запросила усіх будувати снігове містечко у парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Також погода посприяла тому, щоб відбувся конкурс на найкреативнішого сніговика

 

Люди відреагували на флешмоб з прибирання снігу
Люди відреагували на флешмоб з прибирання снігу

Будівництво снігового містечка
Будівництво снігового містечка

 

 

Варто зазначити, що після значних опадів, комунальники попросили ковельську владу купити ще два снігоочисних авто.

Як повідомили Район.Ковель  у Ковельській міській раді, за період з 28 листопада 2020 року по 12 березня 2021 року для боротьби зі снігом залучали транспортні засоби ККП «Добробут»:

  1. МАЗ 55530-с 1 од; 
  2. ЗІЛ 130 з установкою КДМ – 1 од; 
  3. МТЗ 82 – 1 од; 
  4. МТЗ 80 – 1 од ; 
  5. Автогрейдер ДЗ 413 – 1 од; 
  6. Навантажувач bobkat – 1 од. 

Залучили техніку по субпідряду: 

  1. Mersedes – 3 од. ТзОВ «Ідея»; 
  2. МАЗ 5337 -1 од. РЖКП №1.

Залучили працівників: трактористів – 5 осіб; водіїв – 5 осіб; інших працівників – 9 осіб. 

Використали: 

  • піщано-соляної суміші (ПСС) – 1100 т; 
  • гравію – 55 т; 
  • солі - 60 т. 

Використали пального: дизпалива – 4570 л; бензин - 45 л; газ (метан) – 1478 м3.  

Закупівля послуг з прибирання снігу проводились згідно з процедурами закупівель «відкриті тоги», проведених відповідно до ЗУ «Про публічні  закупівлі», за результатами яких уклали угоди: №15 від 16 січня 2020 року на суму 740 888 гривень та додаткову угоду до нього №2 від 31 грудня 2020 року на суму 148 тисяч гривень;  №3 від 22 січня 2021 року на суму 1,2 мільйона гривень.

 

Що ще за ці 100 днів?

 

Новообраний мер Ігор Чайка за цей період встиг провести зустріч з головами об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.  Тоді він та його радник Тарас Яковлев заявили, що місцева влада зацікавлена у створенні ОСББ, їх успішній діяльності, аби мешканці багатоповерхівок відчули себе власниками житла.

«Ми маємо налагодити ефективну роботу у цьому напрямку. Плануємо підготувати міську програму підтримки ОСББ. Спрямуємо зусилля, аби запрацював револьверний фонд, коштами якого ви могли б скористатися», – наголосив Ігор Чайка.

Після цього, він особисто зустрічався з мешканцями будинків на вулиці Володимира Кияна40 років Перемоги

Також, Район.Ковель інформував про те, що Ігор Чайка у Ковелі зустрівся з учасниками АТО, міський голова Ковеля вислухав людей з інвалідністю, ковельському меру прозвітували про роботу молодіжного центру. Також проводив прийом громадян.

Особливо Ігор Чайка підтримував мистецькі заходи у перші дні на своїй посаді. У Ковельській школі мистецтв він відвідав перший концерт юних скрипальок Наталії Лисковець та Варвари Ощепкової. А вже наступного дня сталося відомо, що мер захворів на коронавірус.

Читайте також:  У Ковелі без масок і соціальної дистанції відзначили свято Колодія

 

Концерт юних скрипальок
Концерт юних скрипальок

Зустріч з молоддю
Зустріч з молоддю

 

А що у перспективі?

 

Ковельчанам здебільшого подобається новообраний мер Ковеля Ігор Чайка, оскільки він мав позитивний імідж до займання посади міського голови, його не помічали у нелегальних махінаціях, він відкритий до зустрічі з містянами для розв'язання проблем. Також депутати Ковельської міської ради відзначають, що попри різні політичні сили й розбіжності у поглядах та інтересах, у міськраді розпочався конструктивний діалог, який дає можливість розв'язувати міські проблеми.

Однак, все може змінитися за час перебування Ігоря Чайки на даній посаді, оскільки ковельчани очікують від влади відчутних змін у комунальній та інфраструктурній сфері міста, а також комфортних умов для роботи бізнесу у період пандемії COVID-19.  Варто відзначити, що в майбутньому новообраного міського голову очікує відкриття важливого транскордонного центру діалогу культур імені Гетьманів Ружинських, реконструкція бульвару і парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, очищення річки Турія, налагодження у сфері перевезень, знаходити спільну мову із підприємцями у випадку нового локдауну та багато іншого.

Якщо за ці п'ять років Ковель набуде кращого і сучаснішого вигляду, а міський голова зможе знайти спільну мову із представниками громади, міськими жителями та доказати прозорість своєї роботи, то однозначно він не отримає такого великого негативного ставлення від мешканців міста як попередній міський голова Олег Кіндер. 

 

Олена КЛИНОВА

 

Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментарі
20 Березня 2021, 21:33
Мер новий а робота, вірніше відсутність роботи наяву. За що тоді премії? За нібито прибраний сніг?
20 Березня 2021, 23:38
Одна вода а не стаття.. і для чого вирішувати за більшість ковельчан? Хто його підтримує зараз?
21 Березня 2021, 00:08
А ми дякуємо меру.У нас зимою ще ніколи дороги не чистились.А цієї зими вперше за десятиліття трактор почистив!
21 Березня 2021, 00:38
Премії повинні виділятись громадою за успіхи в роботі. А до успіхів ще далеко.
21 Березня 2021, 12:46
Який автогрейдер? В минулих статтях писали , що Кіндер іх продав!
21 Березня 2021, 14:18
Згідна з Петром, а жительці Ковель-2 нагадаю, що чистити дороги взимку це не досягнення, а щоденна робота.Просто мер проконтролював цю роботу, за яку платять платники податків нашого міста, це наші гроші, наш бюджет.
21 Березня 2021, 15:17
Мер змінився, а от корупційна піраміда незмінилась , всі як були так і залишились. І далі беруть в кабінетах .<br/>А на рахунок мера,його нема, Чайка просто маріонетка Палиці-Івахівська і все.
21 Березня 2021, 15:35
Нічого собі премії??? І но соромно такі гроші брати з бюджету? За які такі досягнення в роботі?
21 Березня 2021, 21:40
Зато незмінні мурайка, логвин і васянович
26 Березня 2021, 12:19
даже не смішно
26 Березня 2021, 12:20
даже не смішно
05 Квітня 2021, 19:57
Оце так надбавки і премії.... За що? За зустрічі з молоддю, походи на концерти і будівництво снігового містечка. Конкретної роботи господарника міста не видно! Не соромно?
20 Квітня 2021, 22:11
Ларин : &amp;quot;Нихуя&amp;quot;
15 Травня 2021, 03:00
Відразу видно, по біографії заступників, під чию дудку буде служба мера
15 Травня 2021, 03:00
Відразу видно, по біографії заступників, під чию дудку буде служба мера
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39