У Ковелі поліція розслідує справу щодо забруднення території біля Поворська

15 Травня 2017, 12:23
3121

Ковельський міськрайонний суд задовольнив кілька клопотань слідства щодо надання дозволу до документів, які стосуються вивезенню відходів з місцевої філії ДП «Укрветсанзавод».

У провадженні Ковельського відділу поліції знаходяться матеріали досудового розслідування, внесені до ЄРДР на підставі колективного звернення від 5 травня 2017 року мешканців Поворської об’єднаної територіальної громади, про те, що в ніч з 4 на 5 травня в урочищі «Тища» неподалік села Поворськ невстановлені особи розвантажили близько 15-ти вантажних автомобілів з відходами тваринного походження, чим спричинили забруднення земель.

Під час досудового розслідування встановлено, що вивезення відходів з Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод» організували представники органів місцевого самоврядування спільно з працівниками Держпродспоживслужби.

Відомості про вказане кримінальне правопорушення було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 5 травня за №12017030110001013 з правовою кваліфікацією за ч. 1 ст. 239 КК України. Забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров’я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, – караються штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Під час допиту в якості свідка начальник сектору реагування патрульної поліції Ковельського ВП ГУНП у Волинській області повідомив, що 4 травня з метою забезпечення охорони громадського порядку ним та іншими працівниками поліції було здійснено виїзд до філії ДП «Укрветсанзавод». Під’їхавши до огородженої частини даного підприємства вони виявили на неогородженій частині чотири чи п’ять вантажних автомобілів КамАЗ (самоскид), оранжевого кольору, з написом на кабіні «Пан Курчак», біля яких було близько шести невідомих чоловіків.

Із протоколу допиту іншого свідка – головного інженера філії ДП «Укрветсанзавод», вбачається, що представниками виконавчого комітету Ковельської міської ради та Держпродспоживслужби було організовано вивіз тваринних відходів з території підприємства з метою захоронення в ніч з 4 та 5 травня.

Згідно акту перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства від 5 травня Державної екологічної інспекції у Волинській області, площа засмічення місцевості рештками тваринного походження на відкритий ґрунт біля села Заячівка в урочищі «Тища» – 0,03 га.

В ході досудового розслідування виникла необхідність у вилученні оригіналів всіх документів, які стосуються вивезення відходів до урочища «Тища» та зберігаються у ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» (м. Луцьк, вул. Єршова, 11), Головному управлінні Держпродспоживслужби у Волинській області та підрозділах Ковельської міської ради.

Слідчий суддя Олена Восковська клопотання поліції задовольнила повністю.

Суд також надав дозвіл на проведення позапланової виїзної перевірки дотримання вимог законодавства у сферах охорони навколишнього природного середовища, ветеринарної медицини та безпечності харчових продуктів, дотримання спеціальних правил при вивезенні відходів. Спеціалісти мають здійснити відбір проб ґрунтів та встановити ступінь забруднення земельної ділянки гнильними рештками загиблих тварин та відходами отриманих при переробці сировини тваринного походження.

Позапланова перевірка буде тривати до 31 травня цього року.

Нагадаємо, що на знак протесту щодо вивезення решток із ветсанзаводу в урочище «Тища» місцеві жителі перекрили трасу Київ-Ягодин.

Коментарі
15 Травня 2017, 15:42
Цирк. Всім відомо хто вивозив і хто за це відповідальний... Ветсанзавод державне підприємство. Хтось випадковий не міг вивозити... І це називаєця товкти воду в ступі... Побалакають все замнуть та й все. Все ж таки повинні хоч видимість роботи створити.....
15 Травня 2017, 15:45
Все ви добре знаєте, що вказівки ідуть від меріі
15 Травня 2017, 17:26
Розслідування повинні робити НЕЗАЛЕЖНІ СЛУЖБИ. "Наше" розслідування - безперспективна справа. Це переливання з пустого в порожнє. Вже настав точ час-Х коли в справу ветсанзаводу, "таємні" розвезення та зараження земель ковельщини і у всі розслідування повинен втрутитись Київ. І лише КИЇВ.
15 Травня 2017, 18:52
ЦІ ЧОГО ВИ ДО ТОГО КІНДЕРА ВЧИПИЛИСЯ ЙОМУ ЩЕ ТРЕБА У ВЕРХОВНУ РАДУ ВІД ЮЛЬКИ ПОПАСТИ
15 Травня 2017, 20:13
керівникрм штабу був призначений Товстига. От усі претензії до його. Що тут розслідувати. на нари та й все.
15 Травня 2017, 20:18
На початку цього конфлікту активісти перекривали дорогу зразу біля костомельного. Так чому ж тоді ті "патрийоти" допустили вивезення по всьому району? Тому що їхнім вожакам потрібен був галас на весь район, щоб попіаритись. Ось і все. А народ їм повірив. Це вони допустили розповсюдження зарази. Ганьба таким лже - активістам, які тільки підігрують певним темним силам, які мріють на фоні безладу прийти до влади. Х....й вам а не владу і депутутські крісла.
16 Травня 2017, 00:57
Але з Повурська ті відходи довго і нудно будуть приймати а можливо там же й закопають, беруть протестувальників на витримку, а протестний запал вже закінчився, дорогу розблокували. Чхала влада на людей.
16 Травня 2017, 01:20
то піди поскачи, може полегшає
16 Травня 2017, 15:41
Ми не охороняємо гниляки - всі бажаючі можуть їх забрати просто так, та лише в свої обійстя. Мешканцям Повурської ОТГ бажаю запастися терпінням та добитися успіху в захисті своїх інтересів від посягань злочинної влади.
17 Травня 2017, 01:24
Трасу розблокували після того як виїхала остання машина з відходами ввечері 12 травня, там забрали...
17 Травня 2017, 01:32
Вивезти то вивезли, тільки де вони???
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024