У 2019 році у Ковелі відремонтують об’єкти культурної спадщини

28 Листопада 2018, 16:09
Меморіал Слави у Ковелі 3570
Меморіал Слави у Ковелі

У Ковелі реалізують Програму збереження пам’ятників та об’єктів культурної спадщини на 2018-2020 роки.

Загалом у нашому місті таких є 45, з них 21 – це пам’ятки історії та 24 – архітектури, – йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Впродовж нинішнього року уже виконали чималий об’єм робіт із забезпечення захисту, контролю за збереженням, утриманням, використанням, консервацією та реставрацією пам’ятників та об'єктів культурної спадщини. Зокрема, у місті встановили 21 охоронну дошку єдиного зразка на спорудах державної, комунальної та приватної власності, що є пам’ятками архітектури, виготовили три паспорти на об’єкти культурної спадщини.

Відбулася нарада з реалізації Програми на 2019 рік та спроеткувати фінансування.

Визначили, що першочергово потребують ремонту меморіал Слави, пам’ятники Богдану Хмельницькому, жертвам Другої світової війни, австро-німецьким воїнам, які загинули у Першій світовій війні, будівлі на вулиці Незалежності,89 та С.Бандери,16.

Після обговорення вирішили у наступному році виготовити проектно-кошторисну документацію на капітальний ремонт монумента жертвам Другої світової війни та благоустрій території. Здійснити поточний ремонт меморіалу Слави, пам’ятників Богдану Хмельницькому та австро-німецьким воїнам, Перед тим фахівці складуть дефектні акти. Після чого буде визначено перелік робіт.

Стосовно будівлі на Незалежності, 89, де функціонує культурно-просвітницький центр, обстежать технічний стан балконів та фасаду і приймуть конкретне рішення. Полагодять фасад та дах художньої школи (С.Бандери,16).

Потребує оперативного вирішення питання утримання пам’яток архітектури - приміщень колишніх загсу (С.Бандери, 18) і поліклініки (Незалежності,122) та їх майбутнє. Тут планують вивчити інвестиційні пропозиції.

Під час розмови зосередили увагу і на концепції розвитку міського парку культури й відпочинку імені Лесі Українки, який має бути сучасним, гарним, безпечним. Присутні розглянули варіанти архітектурного рішення вхідної групи. 

Читайте також: У Ковелі «тріщить» меморіал радянським воїнам

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024