У Ковелі навчали, як не стати жертвою торгівлю людьми

19 Лютого 2019, 17:10
У Ковелі навчали, як не стати жертвою торгівлю людьми 2074
У Ковелі навчали, як не стати жертвою торгівлю людьми

Нещодавно у ковельській книгозбірні за ініціативи ГО «Волинські перспективи» відбувся тренінг «Попередження та протидія торгівлі людьми. Виявлення та перенаправлення постраждалих від торгівлі людьми», організований та проведений у рамках проекту «Підвищення обізнаності вразливого населення Волинської області щодо безпечної міграції та працевлаштування», повідомляють у міськраді.

Фахівці різних галузей з міста та району мали змогу отримати великий багаж корисної, а головне – вкрай необхідної інформації, яку в подальшому будуть використовувати у своїй роботі, аби допомагати людям.

Голова ГО «Волинські перспективи» Ніна Пахом’юк надзвичайно професійно й доступно роз’яснювала терміни, законодавчі акти, приводила як приклад історії волинян.  Кожен з них хотів покращити своє життя та зовсім не намагався опинитися у «сучасному рабстві». Ці сюжети людських історій – реальні факти із життя наших земляків, які зіткнулися з жорстокістю.

Експертка роз’яснила учасникам тренінгу, що відповідно до норм міжнародного та українського законодавства включає у себе поняття торгівлі людьми, які його ознаки, найпоширеніші види та які найуразливіші категорії громадян стають потерпілими. Йшлося також про особливості роботи із постраждалими, куди їм необхідно звертатися, аби отримали належну допомогу. Вона дуже обізнана у своїй справі і входить у ту когорту високопрофесійних фахівців, які не тільки навчають, а реально допомагають та діють.

Сьогодні ми повинні усвідомити, що торгівля людьми – надприбутковий нелегальний бізнес, який можна порівняти лише зі збутом наркотиків та зброї. І Україна у ньому аж ніяк не аутсайдер, у тому числі і Волинь. Тому кожен з нас повинен бути обізнаний, аби уберегти себе від «сучасного рабства».

По завершенню тренінгу учасникам вручили сертифікати про проходження курсу навчання із протидії торгівлі людьми.

Читайте такожУ Ковелі показали, яким молодь бачить місто

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024