Ковельська влада надумала будуватися у заплаві річки

25 Травня 2019, 15:32
Ковельська влада надумала будуватися у заплаві річки 7009
Ковельська влада надумала будуватися у заплаві річки

У ковельській мерії представили план будівництва у межах прибережної захисної смуги і на території затоплення повеневими водами.

Розробником детального плану території розміщення багатоквартирних житлових будинків з об’єктами громадського призначення в районі вулиць Пирогова – Володимирської – Незалежності є приватне підприємство «Ковелькомунпроект».

За задумом проектантів, на площі 12,2 га розмістять чотирьохповерхові житлові будинки з об’єктами громадського призначення, спортивний комплекс та парк. У будинках передбачається влаштувати 168 квартир на 630 мешканців. Також у кварталі планується 156 місць для автотранспорту мешканців цього району, з них 56 місць – гостьові автостоянки. На березі будуть паркові місця для відпочинку та риболовлі, також збудують пішохідний міст через річку, який з’єднає новобудови з парком Тараса Шевченка.

 

 

Все було добре, тільки будівництво заплановане у межах прибережної захисної смуги і на території затоплення повеневими водами. Про це свідчить Генеральний план міста Ковеля (Планувальні обмеження), який на замовлення відділу містобудування та архітектури виконкому Ковельської міської ради кілька років тому виготовив Державний інститут проектування міст «Містопроект» (м. Львів).

 


Повінь на Турії
Повінь на Турії

 

21 травня у виконкомі відбулися громадські слухання з обговорення даного проекту за участі секретаря Ковельської міської ради Віри Федосюк, головної архітекторки Людмили Мурай, директора «Ковелькомунпроекту» Віктора Дубини, але на офіційному сайті міста про цю подію – ані слова. Очевидно, нема чим похвалитися владі, бо обговорення вийшло досить гострим і чиновникам добряче «перепало» від мешканців міста. У двері сесійної зали, де проходили громадські слухання, заглядав й міський голова Олег Кіндер, але зайти всередину все ж не наважився.

 




 

Побував на тих слуханнях і ковельчанин Володимир Мовчан, який написав про це у Facebook.

«На рахунок законності дуже сумнівна забудова, адже, згідно генерального плану міста, будівництво багатоповерхових будинків на даній ділянці не передбачено. Та що таке закон, коли дуже «хоцця». Доповідачі розкажуть вам цілу купу цікавих казочок, а при потребі, на презентації, навіть підмалюють генеральний план міста. Що для справи не придумаєш, усе для вас. Усе для нас. Шумні та веселі були слухання, особливо цікаво було почути висловлювання власників приватних будинків на рахунок дороги, що запланована через їхні ділянки (чи навіть будинки), та й думки простих людей, які ще хочуть бачити в місті клаптик зеленої трави», – вважає Володимир Мовчан.

На думку автора допису, це було, мабуть, одне з небагатьох слухань, коли громада настояла на своєму та не дозволила подальшу забудову, що його дуже радує.

Фото Миколи Силюка.

Читайте також: Ковельчанин просить розслідувати видобуток піску біля водосховища

Коментарі
26 Травня 2019, 03:02
Ой, хай би будували...
26 Травня 2019, 04:16
А хто проти будівництва? Але згідно Закону, генплану та будівельних норм!
26 Травня 2019, 12:36
а до кримінальної відповідальності притягнуть тих чиновників з міськради що хотіли пропихнути таке недолуге свавілля?
26 Травня 2019, 12:45
Давно пора зробити аудит місцевим псевдоархітекторам які за чималі хабарі понавидавали дозволів на прибудови собачих будок в центрі міста і т д. і т п.
26 Травня 2019, 20:16
Знесуть незаконно побуванін сараі !Та заберуть незаконно заняті городи у!!!!
26 Травня 2019, 21:39
Ну і що далі? Перша повінь затопить всю зведену "архітектуру"!
26 Травня 2019, 22:06
Ще б засипали к чорту оте водосховище, щоб річка повністю не пропала
26 Травня 2019, 22:57
там як перекачка вийде з берегів , ото сміху буде ,всенької володимирської попре гамно
27 Травня 2019, 16:10
Ще б хто розібрався, за які гроші такий проект зробили? І взагалі навіщо їх було витрачати?
27 Травня 2019, 16:30
То ж і так зрозуміло за які гроші зробили проект - за бюджетні, замовником був відділ архітектури. Депутати міської ради мають поцікавитися цією сумою.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024