У Ковелі судяться екс-депутати міської ради

01 Грудня 2015, 12:30
1359

У суді розпочався розгляд позовної заяви депутатки Ковельської міської ради від ВО «Батьківщина» минулого скликання Валентини Дубій про захист честі, гідності та ділової репутації, стягнення моральної шкоди.

Відповідачами у позові Валентини Дубій виступають також колишній обранець громади до міськради В’ячеслав Шава, який завершував депутатську каденцію у складі партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», та жителі мікрорайону Ковель-ІІ Любов Гураль і Таїса Бойчук.

Дубій стверджує, що Гураль та Бойчук збирали підписи у мешканців шести вулиць під заявою до Шави, яку останній озвучив на сесійному засіданні. Позивачка нарікає на те, що «…В’ячеслав Петрович, не провівши депутатського розслідування, не винісши на розгляд відповідної депутатської комісії підняте питання, всупереч існуючим нормам депутатської етики, в образливій формі оголосив вищезазначену заяву».

«Крім того Шава В.П. кричав на всю залу про те, що в мене вже є п’ять земельних ділянок і вимагав у міського голови «розібратися» зі мною. На зауваження голови міської ради про некоректність оголошеної заяви не зважав, продовжував настоювати на своєму», – заявляє Валентина Дубій.

За словами позивачки, «зроблені заяви про факти… є неправдивими», з наміром принизити її, як депутата місцевої ради, в очах законослухняних громадян, що це підтверджується його [Шавою] останніми репліками: «... вже п’ята ділянка йде... Розберіться із своїми депутатами...».

«Образи та грубощі вигукуванні Шавою, зачитування на сесії звернення принижують мою честь, гідність та ділову репутацію, а розповсюджені Шавою В.П. відомості не відповідають дійсності, та є безпідставними, голослівними, крім того, носять негативний характер», – наголошує Валентина Дубій.

Позивачка просить суд визнати поширену відносно неї інформацію недостовірною, зобов’язати відповідачів спростувати її шляхом публічного вибачення та публікації статті в газеті «Вісті Ковельщині», а також стягнути з них 30 тисяч гривень моральної шкоди та близько 3-х тисяч гривень матеріальної шкоди за понесені витрати під час лікування.

Судове засідання по справі має розпочатися сьогодні, 1 грудня, о 14 годині 30 хвилин.






Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024