У Ковельську центральну бібліотеку масово ходять «цікаві» користувачі

26 Січня 2015, 17:33
1505
Повідомлення про напад у вестибюлі бібліотеки на громадського активіста, голову благодійного фонду «Ізіда» Володимира Косцьов’ята викликало чималий резонанс. 
 
В обговоренні інциденту наш читач під ніком «З епіцентру» розповів, що Володимир Косцьов’ят «говорив по телефону в чит. залі бібліотеки, а користувачу (до речі, людина з діагнозом) це не сподобалось. Він не раз бурхливо реагував на таке в бібліотеці… Людина, яка це вчинила є психічно-хворою. Відповідно, мають бути прийняті якісь міри. Все. Те, що «під гарячу руку» попав саме Косцьов’ят – прикра, але випадковість. На його місці могла бути, приміром, прибиральниця громадських туалетів…».
 
Сам же потерпілий активіст дану інформацію не спростовує, але має з цього приводу власну думку. 
 
«Я дійсно змушений був відповісти на телефонний дзвінок, але говорив не голосно та й знаходився аж за останнім столом – в кінці читального залу. За те, що своєю розмовою по телефону можливо створив комусь певні незручності, відразу вибачився. Мене інше непокоїть. Працівники бібліотеки сказали, що Цимбалюк уже давно носить із собою газовий балончик «Терен», а можливо ще й зброю. Дільничний інспектор Устимук теж не здивувався, що нападник застосував «Терен». То ж виникає конкретне питання до начальника ковельської міліції Івана Туся. Яким чином в руках такої одіозної особи з’явився спецзасіб «Терен», який використовується тільки силовими структурами, зокрема, міліцією? Якщо пан Тусь не може відповісти на це запитання, то його місце не тут, а в АТО. Досить полковнику протирати штани!» – говорить Володимир Косцьов’ят. 
 
Цікава дискусія з’явилася у соціальній мережі Facebook. На сторінці журналіста Ярослава Гаврилюка працівниця Ковельської центральної районної бібліотеки Ірина Малиновська написала: «Давній користувач бібліотеки В.Цимбалюкмає певний діагноз… От і все. Зачепило його те, що Косцьов’ят, на його думку, голосно говорив по телефону. З такими претензіями Ц. не раз в нестриманій формі дорікав іншим користувачам. Але щоб балончиком на людину, яка, до речі, вибачилась – це, звичайно, неприпустимо. Сьогодні ми розпочали в холі плести маскувальну сітку і я там не можу довго – кашляю… А міліція – так, вони не дуже поспішають, не перший раз. У нас же «цікавих» користувачів хоч відбавляй. Колись один такий вчинив бурхливий скандал, а ми, жінки, не могли його ні втихомирити, ні видворити… Подзвонили на 02, а там сказали – тож він вас не чіпає, не б’є, не загрожує життю… і ніхто не прийшов (роки 2 тому). Треба хоч дезодоранти з собою носити для самозахисту )))»
 
Журналіст поцікавився, чи багато у бібліотеці таких «клієнтів», що мають «певний діагноз», і що робить керівництво, знаючи про небезпеку для інших відвідувачів? «На рахунок кількості «цікавих» – та повно, як і в магазинах, в аптеках чи на вокзалі. Деякі без діагнозу цікаві самі по собі), є з діагнозами і «жовтими картками», – відповіла працівник бібліотеки. 
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024