У Ковельському музеї представили виставку новорічних ретролистівок

22 Грудня 2019, 10:14
У Ковельському музеї представили виставку новорічних ретролистівок 1288
У Ковельському музеї представили виставку новорічних ретролистівок

Напередодні новорічно-різдвяних свят працівники Ковельського історичного музею відкрили експозицію новорічно-різдвяних ретролистівок.

На виставці представили 110 вітальних карток, – інформує сайт Ковельської міської ради.

Перші листівки на традиційний новорічний сюжет з’явилися на початку XX ст. І на той час вони радше були різдвяними, аніж суто новорічними. Найдавніша листівка, представлена на виставці, датована 1910 роком.

На листівках зображено подію народження Ісуса Христа. У міжвоєнний період Західна Волинь перебувала під владою Другої Речі Посполитої. Тому поштівки польською мовою були поширені і на наших рідних землях.

Серед експонатів – листівки різних років. Саме такі колись отримували і надсилали наші батьки, дідусі та бабусі в 60-ті, 70-ті, 80-ті роки. Їхнє художнє оформлення, варіації сюжетів, написи на зворотах дуже цікаві. На них зображені діти, які катаються на лижах, санчатах, традиційні святкові елементи – ялинка, Дід Мороз, Снігуронька, присутні теми космосу, дружби народів тощо. Підписи «З Новим роком!» з’являються після «хрущовської відлиги» і вже не зникають.

Експозиція діятиме впродовж грудня і січня у дні роботи музею.

У музеї також оформили святкову новорічну фотозону. Отож, усі охочі можуть зробити селфі і чудові світлини на згадку про зимову казку – 2020.

 

 

Читайте також: 

У Ковельському музеї діє виставка до Дня Гідності та Свободи

У ковельській гімназії є музей унікальної книги

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024