Ковельську міськраду допустили до судової справи по спірній землі

21 Січня 2020, 18:49
Суд 2239
Суд

Суд розпочав слухання у справі по землі на околиці Ковеля, на якій мешкають сім’ї військових пенсіонерів.

Нагадаємо, мешканець військового містечка Станіслав Горайко судиться з Волинською обласною радою. У позові він просить визнати протиправним та скасувати підпункт 6.1 пункту 6 рішення від 27 грудня 2011 року №8/30 «Про встановлення (зміну) меж населених пунктів», яким затверджено проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж села Дубове Ковельського району.

У Волинському окружному адміністративному суді під головуванням судді Наталії Плахтій відбулося підготовче засідання.

На апаратній нараді у виконкомі Ковельської міської ради заступник начальника юридичного відділу Андрій Назарчук повідомив, що міськраду допустили до цієї справи, як третю сторону.

«Я озвучив повністю нашу позицію. Розказав, що ми до цих пір вважаємо цих мешканців нашими. Питаю їх: «Ви за кого голосуєте? За мера, чи за Дубівського сільського голову?» «За мера», – кажуть. Ну що тут ще можна сказати. Все зрозуміло. Тут треба, щоб був діалог між громадами, тому що суд може лише скасувати рішення обласної ради. А передача військового містечка – це між громадами ковельською і дубівською має бути. Якщо буде воля. А потрібна воля. Наводилися аргументи, що Дубівська рада не може забезпечити належно матеріально, технічно містечко», – мовив він.

За словами посадовця, адвокатом позивача є колишня заступниця голови Ковельського міськрайонного суду Єлизавета Агеєва.

Міський голова Олег Кіндер сказав долучити до цього судового процесу начальника відділу земельних ресурсів Вадима Логвінова.

Читайте також:

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024