Судитимуть мера Ковеля

30 Березня 2017, 13:44
5584

У Ковельському міськрайонному суді призначена до розгляду справа про притягнення міського голови Олега Кіндера до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, що Управлінням захисту економіки у Волинській області департаменту захисту економіки Національної поліції України, за погодження прокуратури Волинської області, складено протокол на Олега Кіндера за порушення вимог фінансового контролю, що пов’язане з корупцією.

«Посадовець, маючи реальну можливість своєчасно подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, подав таку декларацію несвоєчасно без поважних причин», – вказувалось у повідомленні обласної прокуратури.

Як зазначається в реєстрі, Олег Кіндер подав декларацію 10 лютого 2017 р., у той час, як термін подання декларацій закінчився ще 31 жовтня 2016 р.

Сам же Олег Олексійович надіслав секретарю громадської ради при міськраді Галині Артюшенко копію повідомлення від 30 жовтня 2016 року, начебто, з Національного агентства з питань запобігання корупції про те, що його «декларація успішно збережена у Єдиному Державному Реєстрі Декларацій». Причому, схоже градоначальник абсолютно не переймався тим, чому документ майнового стану не було оприлюднено.

«З метою з’ясування причин не відображення декларації в Єдиному державному реєстрі декларацій на офіційному сайті НАЗК пропонуємо звернутись до Нацагентства», – написав Олег Кіндер у відповіді Галині Артюшенко.

Під час звіту за роботу в 2016 році мер Ковеля переконував громадськість у поданні декларації, але зовсім інакше розповідав про отримане повідомлення з НАЗК.

«Є подана мною декларація. Визначено законом, що підтвердження подання моєї електронної декларації реєструється електронною поштою. Я зразу із служби отримую підтвердження, що «ваша декларація прийнята», «ваша декларація опрацьовується» і «всі питання, які будуть пов’язані з вашою декларацією, вам будуть повідомлені». На сьогоднішній день в тому, що даної декларації немає в загальному реєстрі чи не відкрита в загальному користуванні, це питання до розробників даної програми», – пояснював Олег Кіндер.

Санкція ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (Неподання або несвоєчасне подання декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, передбаченої Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції») тягне за собою накладення штрафу від десяти до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Справу розглядає суддя Петро Бойчук. Судове засідання має розпочатися 31 березня о 14-й годині 30 хвилин.

На нашому сайті триває опитування: «Чим закінчиться суд по декларації ковельського мера Кіндера?». Найбільше голосів має варіант: «Адвокати доведуть, що мер – не винен» (39,15%).

Коментарі
30 Березня 2017, 17:49
А що один мер не подав? А заступники. А Товстига задекларував лівака за здачу торгів на управителя? Судити то всіх.
30 Березня 2017, 19:14
Як вже ти задовбав усіх своїми дебільними претензіями до Товстиги!Маєш докази-іди в суд.Май совіть, не набридай людям.Не шукай неприємностей для своїх близьких.
30 Березня 2017, 19:22
чого ви до мера причепились ! йому цей глючний сайт повідомлення видав що декларація збережена ? видав . далі не його проблеми. збереглась декларація, не збереглась, нікого не колише. як там криворукі компютерники сидять то хай їх і судять.
30 Березня 2017, 22:56
Депутат Ковельської міськради заявив про махінації на торгах, які проводила влада<br/>12:32 27.03.2017 1034<br/>Про знесення дерев завів мову на сесійному засіданні колишній голова постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства та екології, старший брат мера міста Геннадій Кіндер.<br/>За його словами, свого часу на прохання жителів міста влада прийняла рішення знести 31 дерево на вулиці Кришталевій, 5 дерев – вздовж центральної дороги у садівничому масиві «Машинобудівник», по одному дереву – на вулицях 40-річчя Перемоги, біля православної церкви, та Володимирській, 142-А. Мовляв, всі документи оформлені, але дерева й надалі ростуть.<br/>«Коли я почав цікавитися, чому ці дерева не зносяться, вияснилась така ситуація. На електронних торгах ProZorro роботи по озелененню міста Ковеля виграло КП «Верес». У перелік даних робіт входять також роботи по знесенню дерев. На даний вид робіт інспекція з охорони праці має видавати дозвіл. У мене тоді два питання. Як КП «Верес», не маючи необхідних дозволів і документів, могло виграти даний вид робіт? І коли будуть знесені дані дерева?» – поцікавився Геннадій Кіндер і уточнив своєму брату-головуючому, що це – його депутатське звернення.<br/>Варто зауважити, що Геннадій Олексійович є власником МПП «ПМК», яке має велику пилораму.<br/>У сесійному залі якраз були присутні начальник відділу поліції Іван Тусь та керівник місцевої прокуратури Олександр Бабенков, котрі мають досвід у розслідуванні подібних афер.
31 Березня 2017, 14:36
Це всього навсього чергова піар акція для міського голови та прокуратури, які скриваючи факти реальних кримінальних правопорушень показали фейкове звернення до суду, яке міський голова виграє. <br/>Оскільки у його діях не має ознак адміністративного првопорушення, так як останній шляхом надсилання на електронну адресу НАЗК здійснив подання декларації, що підтверджується офіційним листом НАЗК.<br/>Пізніше, міський голова неофіційно подякує ГРОМРАДІВЦЯМ, і Артюшенко в тому числі, що такими діями допомогли йому своєю неграмотністю, чи навпаки, - зіграли на його користь.
31 Березня 2017, 16:58
Не дуже приємно будь-кому ходити по судах а Кіндер, як публічна особа сам просить щоб на його персону подавали до суду, але в його діях я не бачу піар-акції, бо краще було б спокійно спати. Є закон і Кіндер не повин був його порушувати, це по-перше. А по-друге, суддя Бойчук не конфліктує з владою, то й буде видно яке він прийме рішення. Підтримую СЕРДИТОГО: Не шукай неприємностей для своїх близьких.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024