«Єропейська Солідарність» представила свою програму дій та команду на виборах у Ковелі

15 Вересня 2020, 21:11
Зліва направо - Іван Мирка, Андрій Парубій, Сергій Кошарук 4471
Зліва направо - Іван Мирка, Андрій Парубій, Сергій Кошарук

У представленні команди «ЄС» на місцевих виборах до Ковельської міської ОТГ взяли участь Голова Верховної Ради України VIII скликання Андрій Парубій та керівництво обласного партійного осередку. Ключові напрямки програми дій в оновленому складі міської ради презентував Сергій Кошарук – Голова Ковельського міської партійної організації «ЄС» та кандидат на пост Ковельського міського голови. 

Політична партія «Європейська Солідарність» братиме участь у виборах, які відбудуться 25 жовтня. Місцева команда, на чолі із Сергієм Кошаруком, сильна патріотами та професіоналами, авторитетними діячами та фахівцями у своїх сферах діяльності. 

«Для нас усіх це не прості чергові вибори до місцевих рад. На них ми повинні дати відповідь якою Україна буде завтра і якою буде стратегія української держави в майбутньому. Ковельська команда без сумніву є однією із найсильніших в Україні. Тут об’єдналися справді готові до дій, рішучі та професійні представники. Це надзвичайно важливо, адже сьогодні країна потребує професійних управлінців на усіх рівнях, які зможуть захистити громади від ще однієї навали дилетантів та зрадників», – зазначив народний депутат України Андрій Парубій.

Андрій Парубій
Андрій Парубій

Виступ Андрій Парубій
Виступ Андрій Парубій

 

Окрім того, він закликав представників усіх проукраїнських, патріотичних сил до об’єднання в одну потужну силу. Зазначивши, що формулою успіху є саме згуртована командна робота. 

На посаду Ковельського міського голови балотуватиметься Сергій Кошарук, нині він очолює міську партійну організацію «ЄС» та відповідає за усю команду, до якої, за його словами, входять справжні професіонали із різних сфер. 

«Я хочу подякувати тим, хто сьогодні долучився до нашого табору та готовий взяти на себе відповідальність за майбутнє громади. Я пишаюся підтримкою тих, хто сьогодні з нами. А це і справжні патріоти учасники російсько-української війни, і підприємці, які вміють працювати та від яких залежить міцність нашої економіки, це і справжні господарники, і освітяни та медики,  представники культури і мистецтва. Кожен із них відчуває відповідальність за те, якою буде наша громада і чи зможуть її мешканці  відчувати впевненість у завтрашньому дні» – зазначив Сергій Кошарук.

Сергій Кошарук
Сергій Кошарук

 

Він також наголосив на тому, що кожен із представників його команди має авторитет та досвід у роботі: «Разом ми з’ясували, що у першу чергу необхідно змінювати у нашому місті. Але найголовніше – ми справді знаємо як це робити, вміємо та маємо достатньо досвіду. Адже для якісного господарювання мало просто нових облич. Бо як уже показала практика: нова людина не обов’язково професійна. Часто ми бачимо брак компетенції, професійності, ідеологій та ідей. Я пишаюся тим, що Ковельська «ЄС» опирається на патріотизм, ідейність, силу духу людей своєї команди, які є представниками різних професій та довели дієвість конкретними справами, які знають механізми дій та сповнені прагнень показати це у ширших масштабах – будуючи міцну громаду».

«Сучасний Ковель – Ковель Європейський» – таку назву має програма дій команди, яку презентували на заході. Вона включає 5 основних напрямків роботи у майбутній міській раді Ковельської ОТГ. Кожним із цих пріоритетних напрямків роботи опікується по декілька представників від команди «ЄС», які є фахівцями у відповідних сферах:

КОВЕЛЬ 911: безпека та комфорт. Це важливий напрямок, що забезпечить кожного мешканця громади можливістю відчути себе господарем у рідному місті чи селі через ефективність комунікацій та оновлення механізму роботи комунальної сфери міста, покращення якості надання послуг. Це і створення служби «Ковель 911»,  яка допоможе мешканцю громади звернутися саме туди, де його проблему буде вирішено швидко та якісно. Адже вона передбачатиме і контроль за виконанням роботи відповідними службами. Запропоновано також створення онлайн-платформи для комунікацій на зразок «Відкрите місто», «SMART МІСТО», яка допоможе ковельчанам швидко впливати на ведення комунального господарства, «достукатися» до потрібних служб, повідомити про важливу проблему, зареєструвати петицію чи навіть подати ідею на грант. Окрім того, програмою передбачено створення  служби «КОВЕЛЬСЬКА ВАРТА»,  що забезпечить злагодження дій територіальної оборони та самооборони, аби разом із поліцією дбати про фізичну безпеку громадян та впровадження ефективної системи відеоспостереження «БЕЗПЕЧНЕ МІСТО».

ЗДОРОВА ГРОМАДА: лікування та страхування. Цей напрямок роботи забезпечуватиме досягнення максимально можливого рівня здоров’я для всіх жителів громади незалежно від їх віку, статі та соціального статусу. Серед запропонованих рішень – розвиток первинної та вторинної медичної допомоги; підтримка мешканців громади, які потребують медичних послуг, що не передбачені програмою медичних гарантій; розширення можливостей для своєчасного виявлення та профілактики захворювань; надання вчасної психологічної допомоги учасникам АТО та людям при станах душевної кризи в режимі «телефону довіри» та особистих звернень. У планах і підтримка та розвиток залізничної поліклініки. Також важливими є матеріальна мотивація та надійний соціальний захист медичних працівників.

ОСВІТА І КУЛЬТУРА — інвестиції в майбутнє. Один із пріоритетних напрямків, до якого входять питання у галузі освіти, її реформування та подальший розвиток. Серед запропонованих рішень – підвищення рівня технічної оснащеності закладів загальної середньої освіти згідно стандартів  Концепції «Нова українська школа», а закладів дошкільної освіти – додатковими посадами вчителів-логопедів. Сприяння становленню міських ліцеїв профільної освіти; реалізація діяльності громадських організацій працівників освіти на засадах ефективного партнерства з батьківською громадою; покращення стандартів взаємодії  усіх систем та структур з питань виховання молоді, підтримки освіти, культури, захисту  материнства і дитинства. В тому числі програма включає підтримку діяльності дитячих клубів,  кіно- та театральної діяльності, активну  співпрацю освітніх та культурних закладів.

ЕКОЛОГІЯ ТА БЛАГОУСТРІЙ: європейські стандарти. Робота у цьому напрямку будуватиме потужну платформу у важливих питаннях екології, чистоти та порядку. У пріоритеті – розробка та організація комплексної місцевої системи водовідведення; продовження забезпечення централізованим водопостачанням мешканців так званого «Другого Ковеля». Чиста вода, якісне водопостачання – такі речі повинні давно бути доступними кожному мешканцю громади. Програма також передбачає очистку річки Турія та обслуговування усієї прибережної смуги, а також облаштування на березі головних місць дозвілля, пляжів, місць для занять спортом. Важливе місце у програмі посідає план щодо озеленення міста, зокрема облаштування парку в мікрорайоні вулиці Володимирська, а також створення вільної мистецької платформи – місця для творчості усіх обдарованих ковельчан, встановлення арт-об’єктів.

ПІДПРИЄМНИЦТВО ТА РОБОТА: бізнесу – сприяння, ковельчанам – бажана робота. Цей напрямок присвячено важливим питанням економіки, створенню максимально сприятливих умов для підприємницької діяльності на місцевому рівні та підтримкою проектів, які допоможуть ковельчанам отримати бажану роботу. Зокрема, передбачено прозорість процедур для бізнесу, «зелена вулиця» для соціально орієнтованого бізнесу; розвиток будівельного сектору – термомодернізація та обслуговування житлових та бюджетних будівель, зокрема співпраця з Фондом енергоефективності для капітального оновлення будинків ОСББ;  підтримка сектору рекреації та туризму; пасажирські перевезення зручним та більш екологічним транспортом; сприяння спорудженню залізничного перевантажувального ХАБу, відновлення залізничного пасажирського сполучення Ковель – Холм; лобіювання спорудження індустріального парку (спільно із Люблинецькою громадою) — стимул для регіонального розвитку ягідництва, садівництва, галузі переробки зерна та харчової промисловості загалом. 

Підтримку та схвалення запропонованої програми, професійної команди «ЄС» у Ковелі озвучили і керівники обласного партійного осередку.

«Сьогодні ковельська громада має можливість зробити вибір на користь свого європейського майбутнього. Ми бачили представлення кандидатів, які є справжніми патріотами та професіоналами. Сергій Кошарук, який очолює цю команду – це дійсно професійний, ідейний, ідеологічний та позитивно налаштований на перемогу кандидат», – зазначила очільниця Волинського виборчого штабу «ЄС» Юлія Вусенко. 

Юлія Вусенко
Юлія Вусенко

 

«Сучасний Ковель – Ковель Європейський і ми, команда ЄС, здатні привести Європу в нашу громаду! Разом до перемоги!»,  підсумував лідер Ковельської «ЄС» Сергій Кошарук.

Зліва направо - Іван Мирка, Андрій Парубій, Сергій Кошарук
Зліва направо - Іван Мирка, Андрій Парубій, Сергій Кошарук

Під час виконання гімну
Під час виконання гімну

Під час презентації передвиборчої програми
Під час презентації передвиборчої програми

Під час флешмобу ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ - СУЧАСНИЙ КОВЕЛЬ - з висоти пташиного польоту
Під час флешмобу ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ - СУЧАСНИЙ КОВЕЛЬ - з висоти пташиного польоту

Під час флешмобу ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ - СУЧАСНИЙ КОВЕЛЬ з висоти пташиного польоту
Під час флешмобу ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ - СУЧАСНИЙ КОВЕЛЬ з висоти пташиного польоту

Під час флешмобу ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ - СУЧАСНИЙ КОВЕЛЬ з висоти пташиного польоту
Під час флешмобу ЄВРОПЕЙСЬКА СОЛІДАРНІСТЬ - СУЧАСНИЙ КОВЕЛЬ з висоти пташиного польоту

Руслан Сергійчук
Руслан Сергійчук

Світлана Верчук
Світлана Верчук

Сергій Дружинович
Сергій Дружинович

Учасники заходу під час виконання гімну
Учасники заходу під час виконання гімну

Учасники під час виконання гімну
Учасники під час виконання гімну

Читайте також:

«Мер − то моя професія», − Сергій Кошарук

Сергій Кошарук розповів про закон самурая і «зелений мішечок щастя»

Коментарі
16 Вересня 2020, 22:41
А в минулу каденцію це не можна було зробити?
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024