Львівська лікарня, яку очолює ковельчанин Олег Самчук, відзначила річницю від початку проведення трансплантацій

16 Березня 2021, 17:57
Олег Самчук 2435
Олег Самчук

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова, яку очолює ковельчанин Олег Самчук, організувала захід під назвою «Зустріч людей, які живуть завдяки трансплантації».

Про це стало відомо на сторінці медичного закладу у Facebook.

Таким чином у львівській лікарні відзначили першу річницю від початку проведення операцій з трансплантації органів.

«Надзвичайно тепла та емоційна зустріч! Були і сльози, і радість, і велика кількість історій наших героїв! Їх приїхало 16, і кожен з них дякував родинам донорів та дякував лікарям за час на життя. На сьогоднішню зустріч прийшов також і львів'янин Любомир, який наприкінці грудня ухвалив вкрай важке рішення – дав згоду на трансплантацію органів мами, щоб врятувати чотирьом інших людям. Усі вони були сьогодні з нами. Дякуємо всім наших пацієнтам, які приїхали та провели з нами ці фантастичні два дні! Нехай ваш приклад та ваші історії допоможуть розвіяти всі міфи та упередження щодо пересадок органів!», – йдеться у дописі.

На завершення усі гості залишили свій особистий кольоровий відбиток руки, який символізує єднання задля розвитку трансплантології в Україні.

Окрім цього, організували фотопроєкт «Час жити». Світлини з цієї фотосесії невдовзі прикрашатимуть стіни відділень трансплантології та кардіохірургії та трансплантації серця.

«Цей рік, який у нас був, ми зробили операцію на підшлунковій залозі, зробили серця, зробили дві печінки, зробили більше 20 нирок. Тепер, те, що ми запустили, треба збільшувати і відточувати. Абсолютно правильно, пацієнти не повинні їхати за кордон», – сказав колишній очільник Ковельського МТМО в коментарі телеканалу СТБ.

Читайте також:

Олег Самчук залишив Ковельське МТМО і очолив Львівську лікарню швидкої допомоги

Вперше за 15 років в Україні і вперше у Ковелі зробили пересадку серця






Підписуйтеся на сторінку Район.Ковель у Facebook та слідкуйте за Instagram «rayon.kovel», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024