У Ковелі на зношені ліфти є документи, що вони безпечні та готові до роботи

15 Грудня 2017, 09:30
3253

Ковельські посадовці у своїх висловлюваннях про стан ліфтів у міських багатоповерхівках суперечать один одному.

«У Ковелі всі ліфти зношені на сто відсотків. Їх усіх потрібно міняти», – коротко і однозначно заявив міський голова Олег Кіндер у середу, 13 грудня, під час засідання громадської ради при міському голові.

Виходить, що старі зношені ліфти є небезпечними…

Втім, після виконкому, який відбувся наступного дня, начальник РЖКП № 1 Віктор Солов’янчук переконував журналістку, що його підприємство має всі необхідні дозвільні та технічні документи на експлуатацію ліфтів і по суті спростував мера міста.

Начальник управління капітального будівництва і житлово-комунального господарства виконкому Андрій Стернічук запевнив громадську раду, що всі ліфти працюють справно. Тоді як начальник РЖКП № 2 Наталія Гейко ще на нараді комунальників 30 жовтня категорично заявила, що вона, як керівник підприємства, яке являється власником механічних об’єктів, отримавши негативний висновок експертно-технічного обстеження ліфтів у двох будинках (вул. Володимирська, 105; вул. Заводська. 25), вимушена була зупинити їх роботу, бо вони становлять загрозу життю людей.

Як повідомляло тоді наше видання, заступник директора управителя Олександр Балак зауважив, що «Верес» рік тому отримало на обслуговування 41 житловий будинок, в тому числі з не відремонтованими ліфтами. Наразі, за словами Олександра Сергійовича, фірма вже підготувала всі необхідні документи для проведення капітального ремонту ліфтів у двох вищеназваних багатоповерхівках, де закінчується їх граничний термін експлуатації – 25 років. Затримка лише за грошима, які мають бути виділені з міського бюджету.

Цікаво, що Андрій Стернічук, який теж був присутній на нараді, жодним словом не обмовився про надані йому «Вересом» на розгляд документи, в тому числі й про негативний експертно-технічний висновок ліфтів.

До речі, вчора, 14 грудня, на засіданні виконавчого комітету начальник фінансового управління Валентина Романчук проінформувала, що у видатках на наступний 2018 рік міським бюджетом розвитку передбачається придбати і замінити один ліфт. З приводу всього цього у членів виконкому не було жодних запитань. 

Коментарі
15 Грудня 2017, 12:17
НЕХАЙ У ТІ ЛІФТИ СПОЧАТКУ ПУСТЯТЬ МАВПА
15 Грудня 2017, 12:34
Усі багатоповерхівки є приватною власністю власників їх приватизованих квартир. За законом усі внутрішньобудинкові мережі, обладнання, комунікації, технічні приміщення, несучі конструкції теж є приватними. Як і ліфти. РЖКП у власності нічого мати не може. Чому місто має оплачувати ремонт у приватних будинках? Нехай приватні власники квартир оплачують свої ліфти своїми грошима.
15 Грудня 2017, 17:38
в кооперативних будинках все оплачується власниками незалежно від того чи приватизована квартира чи ні. Недавно ремонт ліфта проводився і навіть не капітальний він вартує чималі гроші близько 40 тисяч для мешканців 36 квартир (9 поверхівка) ціна нового ліфта близько 100 000 тисяч плюс монтаж ....
15 Грудня 2017, 18:54
згідний. ото і є корупція коли влада одні приватні квартири придбані за свої гроші одних ковельчан в багатоквартирних будинках ігнорує, а інші такі ж приватні квартири безплатно приватизовані від держави іншими ковельчанами постійно фінансує нашими спільними грошима. ним і ремонти дахів, і комунікацій, і прибудинкову територію бруківкою викладають. тепер ще й ліфти в приватних домах за бюджетний кошт. це незаконно і несправедливо. приватні будинки мають утримувати і ремонтувати приватні власники чи співвласники за свої особисті гроші. а бюджетні треба пускати на спільні, загальноміські справи. на дороги, на загальноміські комунікації, на освітлення, на озеленнення, на освіту, на медицину, на культуру
16 Грудня 2017, 01:30
А за що люди помідорисі платять? В тарифах є графа за обслуговування ліфтів.
16 Грудня 2017, 03:00
Ти ж ніби грамотний. Так за обслуговування і платять. А капітальний ремонт і тим більше повна заміна ліфта обслуговуванням не являється. Якщо твоїй машині на сервісі і міняють масло, колодки, фільтри? Ото і є обслуговування за яке ти теж платиш. Но тобі ж не прийде в голову за ці же гроші вимагати безплатного ремонту двигуна чи коробки передач. А тим більше безплатної заміни цілої машини на нову
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024