Захисники отримали квадрокоптери, які Ковель отримав від німецького міста Вальсроде

04 Березня 2024, 15:26
Захисники отримали квадрокоптери, які Ковель отримав від німецького міста Вальсроде 295
Захисники отримали квадрокоптери, які Ковель отримав від німецького міста Вальсроде

Квадрокоптери, які Ковель отримав від німецького міста Вальсроде, доправили бійцям на передову.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Два місяці тому керівник благодійного товариства «Допомога дітям Ковеля» Міхаель Хааке, перебуваючи у Ковелі, передав міському голові Ігорю Чайці сертифікат на три квадрокоптери. Кошти на них зібрали на ярмарку у німецькому місті Вальсроде.

У Міхаеля та його колег тоді було прохання, щоб дрони віддали Ковельському батальйону 100-ї окремої бригади Сил територіальної оборони.

Тож як тільки безпілотники прибули в Україну, вони одразу поїхали до захисників, а разом з «пташками» – ще кілька ящиків німецьких смаколиків. Все це доправили хлопцям депутати міської ради Вадим Клімук та Віктор Данилюк.

Відео від військових зі словами вдячності міськрада уже відправила в Німеччину. А у відповідь Міхаель надіслав своє інтерв’ю, яке вийшло в одній із німецьких газет, де  він розповідає про війну в Україні, побачене у Ковелі.

 

 

Пропонуємо кілька думок, які друг Ковеля вирішив донести своїм землякам.

«Війна – це сльози і смерть. На жаль, це забувають багато, хто спостерігає за  цим здалеку. Я був на похороні бійця. Цей біль неможливо описати словами. Хоронять Героїв з почестями – спочатку відспівують в церкві, відбувається піший хід до міської ради, люди стоять на колінах, прапори, сльози», – йдеться у статті.

Міхаель зауважує, війна зачепила всіх в Україні. Два роки чиїсь сини, чоловіки, батьки, сусіди, друзі на сході, де кожен день летять бомби. Але разом з тим, ніхто не хоче віддавати ні шматочка території, всі хочуть, щоб росіяни щезли з України.

Він говорить про те, що діти, які були у свій час на відпочинку у Вальсроде, уже стали дорослими. Багато з них воюють. Його знайома молода жінка уже два роки не бачила свого чоловіка, бо він – на фронті. Вона гордиться ним.

Під час поїздки він помітив багато змін – перейменовані вулиці, радянські пам’ятники знесені, не чути російської мови.

«Коли я в Ковелі бачу дитячі очі, на мить забуваю біду. Почуваю себе  як вдома, це – моя друга Батьківщина», – ділиться Міхаель.

Уся громада Вальсроде за ці два роки багато відправила допомоги у Ковель  – пожежні машини, реанімобіль, бус для потреб людей з інвалідністю, генератори, продукти харчування, одяг.

Він наголошує, що ковельчани, мер Ігор Чайка дуже цінують підтримку партнерів. Про це свідчать слова, які були адресовані йому, які він цитує у німецькому ЗМІ: «Дякуємо, Міхаель, за цю неймовірну любов до України, Ковеля, твоє надійне і дружнє плече, яке ти готовий підставити нам повсякчас. Такі люди, як ти, допомагають наближати нашу Перемогу. Спасибі за все».

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024