У Ковелі депути проголосували за термомодернізацію семи закладів і передачу комунальної техніки

29 Березня 2024, 14:12
У Ковелі депути проголосували за термомодернізацію семи закладів і передачу комунальної техніки 2028
У Ковелі депути проголосували за термомодернізацію семи закладів і передачу комунальної техніки

Відбулась сорок сьома сесія Ковельської міської ради, на якій розглянули майже 90 питань.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

Депутати прийняли рішення про здійснення місцевого запозичення на термомодернізацію семи об’єктів.

Це – три заклади освіти (ліцей №7, школа №12, дитсадок №9), три – охорони здоров’я (центральна районна лікарня, клініко-діагностична лабораторія центральної районної лікарні, пологовий будинок) та адміністративна будівля на вулиці Незалежності, 73.

Нагадаємо, Ковель став учасником проєкту «Енергоефективність громадських будівель в Україні», що фінансуються за рахунок коштів позики Європейського інвестиційного банку згідно фінансової угоди між Україною та Європейським інвестиційним банком, ратифікованої законами нашої держави.

Кредит надається на 20 років, під вигідні відсотки. Наголошувалось, що запозичені кошти місто має право розпочати віддавати, завдяки пільговому періоду, через п’ять років.

Як зазначив міський голова Ігор Чайка, енергоефективність лишається актуальним питанням для нашої громади. Тож участь у такій масштабній програмі — великий шанс модернізувати інфраструктуру міста та зменшити витрати з бюджету на енергоносії.

Ковель має отримати перший транш позики від Європейського інвестиційного банку в сумі 9 мільйонів 608 тисяч 990 гривень для фінансування заходів проекту «Енергоефективність громадських будівель в Україні».

У зв’язку з цим внесено зміни до показників бюджету Ковельської міської територіальної громади та включено ці кошти.

На засіданні затвердили Моніторинг звіту виконання Плану дій для сталого енергетичного розвитку міста за попередні роки та прийняли новий план до 2030 року.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев, який доповідав з цього питання, наголосив, що за звітний період (2010-2020 роки) завдяки запровадженим заходам вдалось забезпечити зменшення викидів СО2 на 17,5%.

План дій сталого енергетичного розвитку та клімату Ковельської територіальної громади є стратегічним документом, який спрямований на підвищення енергоефективності у бюджетних закладах та установах міста, житлових будівлях, громадському та муніципальному транспорті, вуличному освітленні, у третинному секторі (малий та середній бізнес, сфера обслуговування), на комунальних підприємствах міста та у сфері поводження з твердими побутовими відходами.

Сесія затвердила інвестиційну програму КП «Ковельводоканал» та внесла зміни у низку місцевих програм.

Також прийняли рішення про передачу техніки, яку місто отримало від німецьких міст-партнерів у рамках програми GIZ, на баланс комунальних підприємств.

КП «Добробут» передали самоскид MAN обладнаний краном маніпулятором 2023 року випуску, екскаватор-навантажувач JCB, фронтальний навантажувач; РЖКП №1 – BOBCAT; КП «Ковельські парки» – бортовий вантажний автомобіль (дубль кабіна) CITROEN JUMPER.

Одноківшевий навантажувач, який надійшов від благодійної організації “Допомога дітям Ковеля» міста Вальсроде, буде у користуванні КП «Добробут».

Обранці громади взяли до відома інформації про роботу комунальних підприємств міста – РЖКП №1, «Добробут», «Ковельські парки», управління «Центр надання адміністративних послуг», про роботу зі зверненнями громадян, розвиток аматорського театрального мистецтва за 2023 рік.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024