Церковна громада Малого Порська не перейшла до помісної Православної церкви України

29 Січня 2019, 15:38
Церковна громада Малого Порська не перейшла до помісної ПЦУ / Фото Володимир-Волинської єпархії 5959
Церковна громада Малого Порська не перейшла до помісної ПЦУ / Фото Володимир-Волинської єпархії

У селі Малий Порськ церковна громада не захотіла перейти з підпорядкування Московського Патріархату до помісної Православної церкви України.

Про це повідомляється на сайті Володимир-Волинської єпархії. 

27 січня 2019 року в храмі святої Параскеви села Малий Порськ Ковельського району (Володимир-Волинська єпархія УПЦ) відбулися загальні парафіяльні збори. Настоятель храму отець Олександр Борисюк та скарбник храму відзвітували перед громадою про діяльність парафії у 2018 році. Не оминули присутні і питання про підлеглість громади. В результаті обговорення, члени парафіяльних зборів одноголосно проголосували за те, щоб і надалі залишатися у складі Української Православної Церкви, очолюваною Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм.

Далі подається інформація без змін.

«Православні Малого Порська на Волині відстояли свій храм в складі УПЦ всупереч провокаціям.

У цей час, як анонсувалося в регіональних ЗМІ, в місцевому будинку культури під керівництвом депутата селищної ради Олександра Макаруся зібрали ще кілька десятків жителів села. Пан депутат виявив наполегливе бажання допомогти місцевій парафії змінити юрисдикцію. По телефону він запросив на збори і настоятеля храму разом з членами Свято-Параскевської релігійної громади.

На схід жителів села прибув і благочинний Голобського округу архімандрит Ніфонт (Омельчук). Отець благочинний змушений був нагадати депутату і всім присутнім про норми законодавства України та Статуту релігійної організації, які регламентують правила проведення парафіяльних зборів з метою зміни підлеглості. Архімандрит Ніфонт повідомив жителям села, котрі зібралися в будинку культури, що дійсні парафіяльні збори тільки що завершилися в храмі святої Параскеви одностайним голосуванням прихожан за подальше збереження їх громади у складі Української Православної Церкви. Завдяки зборам, жителі Малого Порська отримали можливість поцікавитися у отця благочинного багатьма питаннями релігійної ситуації в Україні.

Серед учасників сходу села був і служитель Київського патріархату з села Білашів Віктор Домбровський. Він, бажаючи викрити вірних УПЦ, заявив, що вони «перераховують гроші на Москву». На питання архімандрита Ніфонта, з яких джерел у «отця» така інформація і чи не варто нею поділитися з СБУ - Домбровський навів приклад, що ось у них, в Київському патріархаті, священики через декана збирають гроші на Луцьк, а звідти «митрополит» Михайло передає відповідну суму «патріарху» Філарету, значить і в «московському патріархаті» повинна бути така ж схема.

Така «вагома» аргументація представника Київського патріархату остаточно переконала присутніх в клубі, що анонсований у ЗМІ «перехід» їх церковної громади потрібно відкинути і надалі на провокації не піддаватися», – йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Коментарі
29 Січня 2019, 17:41
Бог один. Церква одна. Куди переходити?
29 Січня 2019, 17:48
А ще говорили про штундів що вони не цінують ніякої віри,а самі залишаються підданими та прихожанами Москви. <br/>Негоже так не гоже ,не поважати свою неньку Україну ..
29 Січня 2019, 18:14
у людей вистачило здорового глузду не піддатись на спокуси блазнів від політичного режиму. Терпіть селяни. Зараз до вас будуть наїзджати братки, лякати, шантажувати. терпіть. віра в Бога вистоїть. Скоро те мракобісся закінциться.
29 Січня 2019, 18:35
Хто буде наїжджати? кадировці з гір чи кізяки з нагайками?
29 Січня 2019, 18:40
Батькі ,терпіли,діди,Сибір не побачите..а так все те саме..кланяйтесь..оні тут всьо завоєвалі,асвабаділі,уде на ростов знов поєздку збирати вєрующих може вас попросить
29 Січня 2019, 18:52
&quot;члени парафіяльних зборів одноголосно проголосували за те, щоб і надалі залишатися у складі Української Православної Церкви, очолюваною Блаженнішим Митрополитом Онуфрієм&quot;, а чому не вказуєте їх кількість? Може тих членів було 10 - 20, з 250 місцевих жителів? <br/>Бо ж якби їх проголосувало багато, то б точно написали!!!
29 Січня 2019, 18:56
Тих нещасних 20 чоловік за МП і 160 за ПЦУ... то за ким правда.... Чому священники МП так брешуть...
29 Січня 2019, 19:14
Господь відбирає своїх вірних. А всім політиканам прапор в руки і ну в пцу.
29 Січня 2019, 19:15
Правильно, в той час, коли жителі села, переважна більшість яких підтримує ПЦУ, зібрались в будинку культури, то кучка з мп тайком зробила ,, парафіяльні збори&quot;. Може було чого боятись???
29 Січня 2019, 19:15
привезли в Радошин 20 автобусів братків - вірян, швиденько проголосуваи і все. Спара зроблена. А на службу прийшло всього 3 переляканих бабки. А в Порськ не встигли братків підвезти, ось і не захотіла церква поринути в лоно мракобісся.
29 Січня 2019, 19:26
Будуть мати свого Павла з боєвой магієй..а все решту..воно далеко..кіріл далеко..кримські святять боєголовкі..їх заставили..або це монтаж..докажи що уска?на сайті їхньому записано,в статуті..то видумкі..голова в пісок..два десятка вже можна бучу ..несуть хрест..чи звізду красну?
29 Січня 2019, 19:31
Не ми взяли віру в Росії, а вони в нас. А в нас віра з часів князя Володимира, з Візантії. А КП створив один чоловік в 1992 році.
29 Січня 2019, 19:48
У церкву ходить 25 прихожан,а має вирішити 250 які ще жодного разу не були у храмі....<br/>Побачите через місяць скільки буде в радошині людей...
29 Січня 2019, 19:59
Який я радий що наживу в тім дурдомі.
29 Січня 2019, 20:03
Не сци в кампот козломордий.І в Радошині і в Порську буде православна церква України.І у інших селах - народ просинається.І ніякі ніфонти народ не обдурять.Ну написало те риже чучало про Радошин на сайті єпархії - і в цю неділю служба була Українською мовою і з Українським священником. Нашкрябало про Порськ - і дай Боже у наступну і там буде православна церква України! І як ви придури козломорді не зрозумієте,що церква не ніфонта - а громади.
29 Січня 2019, 20:32
Так, з часів Володимира. Всі маніпуляції москви, якої тоді ще не було, по захопленню центру влади, і підкоренню під себе Матері-Церкви описувати не буду. <br/>До 1943 року, за винятком років червоного терору, коли взагалі патріархії не було, ця церква офіційно називалась Російською. Те що відбувалося за розпорядженням &quot;одного чоловіка&quot; - Сталіна і під &quot;чуткім&quot; керівництвом НКГБ СССР 1943-1944 роках, також описувати не буду, все є в доступі. Тоді і з'явилась Руська церква, цеква КГБешників, шестьор і прочої ..., яка взагалі ніякого відношення до Російської церкви немає. Вона стоїть на кістках убитих &quot;незговорчивих&quot; священників і знищених храмах. До розвалу союзу церкви не будувались і навіть ті що були працювали з &quot;благословення&quot; КГБ.<br/>КП, АЦ, МП - усі без винятку мають провести парафіальні збори по приєднанню чи не приєднанню до Помісної Автокефальної Православної Церкви України. До речі, канонічної. Те що заарз це не спримається певними масами, закономірно.<br/>Московську митрополію не визнавали біля 150 років, нам стільки часу не потрібно.<br/>Темний, неосвічений люд природньо закінчується...
29 Січня 2019, 20:44
Молодці, виявляється, ще не всім голови задурили порошенківські геббельси.
29 Січня 2019, 20:50
Саня, як ти піддався на дурман жидомасонський? Не ганьби родину.
29 Січня 2019, 20:59
Повага і порошенківські геббельси... це по-християнськи.<br/>Чомусь усе зводиться на особистості. і чим дошкульніше і принизливіше злословим, далі від Бога. Чому не дивитись глобальніше? <br/>Християнство - це державна релігія!!!<br/>Перший хто побачив її силу на службі держави цар Констянтин, він зібрав 1-й собор і визначив як потрібно вірувати.<br/>Візьмем князя Володимира - &quot;вогнем і мечем&quot; святив Русь Київську.<br/>Сталін також не відстав. Комуністи відділили церкву від держави і державу від церкви, але сталін цю помилку &quot;виправив&quot; по своєму. Він поставив церкву на службу КГБ. <br/>Але!!! за стільки років християнство це наша релігія, і так має бути в кожній державі.<br/>Наша не виключення.
29 Січня 2019, 21:04
Саня шукає іншу родину, вищу...
29 Січня 2019, 21:15
Молодці прихожани храму села Малий Порськ. Ми раді, що ви відстояли свій храм, бережете свою віру, бо Віру і Матір не вибирають. Ми молилися за ВАС. Хай покров Божої Матері і святої Параскеви буде завжди над ВАМИ!!!
29 Січня 2019, 21:24
На службе в КГБ была специально созданная лжецерковь обновленцев. Эти обновленцы все удрали за границу. А церковь , как всегда, выстояла, хотя настоящих церковных служителей мордовали в лагерях. Сталин потом выпустил из тюрем всех оставшихся в живых священников и архиереев, открыл церкви, Жуков облетел на самолете все фронты с Казанской иконой Божьей Матери и началась наша победа, перелом в войне.
29 Січня 2019, 22:59
Чому тут дивуватись.Якщо деякі українці воюють на сході за Росію,то і серед вірян вони є(підтримка російської церкви
29 Січня 2019, 22:59
Чому тут дивуватись.Якщо деякі українці воюють на сході за Росію,то і серед вірян вони є(підтримка російської церкви
29 Січня 2019, 23:42
Бути під юрисдикцією Путіна...Місцеві запроданці!!!
29 Січня 2019, 23:45
Народ завжди проклинав продажних москальських тварюк до сьомого коліна!!!
29 Січня 2019, 23:46
А що ви бажаєте побачити, чи почути від тупих селюків які рідної мови не знають &quot;Отче наш&quot; на російській памятають з дитинства - бабуся навчила. А тут архієрей як сам Господь в село приїхав( або Сатана з табакерки вискочив), рятувати свою кормушку і ті 20 парафіян погодились. Осанна зійшла на них!) і швидко робимо публікацію на цьому сайті. На справді громада нічого не проводила, а так називаємий архімандрит Ніфонт поступив як путін. І в нього все для дурнів вдалось. Але ПЦУ буде скрізь, на всіх теренах України, а ви московськи пописька вже починайте бороди стригти! Через рік вам не буде місця в Україні!
30 Січня 2019, 00:01
Не міняйте віру православну вона по всьму світу є ів Польщі грекокатолики і православні ів Чехіїї і Німечині це єдина віра
30 Січня 2019, 00:07
Хай не в селі учать мову бабкам похуй на якій говорити ви научіть людей в столиці Києві розмовляти на українській мові а то шпрехають по рускі
30 Січня 2019, 00:07
Хай не в селі учать мову бабкам похуй на якій говорити ви научіть людей в столиці Києві розмовляти на українській мові а то шпрехають по рускі
30 Січня 2019, 00:11
А хто кому говорить віру православну міняти? Ти? Люди прагнуть бути в православній церкві України! А на рахунок грекокатоликів ти загнув,бо вони не православні,а - католики.
30 Січня 2019, 00:54
....заявив, що вони «перераховують гроші на Москву». А ви поясніть зомбованих, що це інформація про злочин, нехай звертаються до відповідних органів. Ви, в свою чергу, проконтролюйте, щоб таке звернення було, інакше, поясніть їм, це приховування дуже *тяжкого* злочину. А потім візьміть відповідь з СБУ і ткніть їх носом, куди гроші йдуть.
30 Січня 2019, 00:59
По-перше, люди ходять в храм, де моляться БОГУ, а не пришибленому путіну і кирилу. По-друге, ніхто не може їм цього заборонити, не порушивши при цьому Основний закон України. По-перше третє, моліться самі хоч рогатому, але не ображайте людей. Вам на це ніхто права не давав, *європейці*.
30 Січня 2019, 01:14
Шановна громадо! <br/>Все би було так як ви кажете (і прихильники переходу (хоча, якого переходу - повернення), і противники. Якби... Якби ми (Я особисто) не бачили, як РФ на базі УПЦ МП!!! не організувала анексію Криму, захоплення частини Донбасу. Як вони у церквах і монастирях зберігали і накопичувати зброю, (див. Гіркін), як вони до часу &quot;ч&quot; не переховували у себе спецпризначенців ГРУ ГШ РФ, як вони під рясами перевозили зброю, агітки, як окремі з них очолювали цілі збройні підрозділи терористів РФ, як вони й досі виспівують хвалеси путіну, кгбистской гундяєву та російський армії. Як вони не хочуть відспівувати наших загиблих на війні побратимів. Що ще потрібно, щоб зрозуміти, що рпц це не церква. Це відділ НКВД, КГБ та зараз ФСБ. На жаль, формат не дозволяє закріпити тут їх Томос-40-х років минулого століття народжений на Лубянці. <br/>І да. Я вже писав: Томос на хліб не намажеш. Зате можна мізки зрадофіла намотати на траки руснявого танка освяченого попом рпц. У єдності сила. І так сталось, що створення та розвиток ПЦУ є питанням національної безпеки, бо ті, що в 18-20-х шукали миру і спокою в 30-х їли своїх дітей. Я цього не хочу і вам не дам. Зі зброєю в руках. Все буде Україна. З повагою до шанованого паньства
30 Січня 2019, 02:49
РПЦ,або УПЦ МП ,не можна називати церквою -це організації які повязані та залежні від ФСБ . <br/>І сказав Христос:«Я сотворю церкву і пекельні ворота не здолають її « <br/>А як бачите її давно перемогли бо немає вона духовного життя.. <br/>тож вирішуйте панове як будете служити Богові...
30 Січня 2019, 02:50
Молодці настоятель і прихожани церкви в с.Малий Порська.Відстояли свою віру і церкву.СПАСИ ВАС, ГОСПОДИ!!!
30 Січня 2019, 03:31
Для Браво. <br/>Касаб! В українців слово &quot;браво&quot; вжитку не має. Натомість розповсюджене в/на Запоребриковщині. Плохо работаетє, тофарісч, майор.
30 Січня 2019, 09:20
Його пригожинські поварята, свої тобто, в пітері за таке на підвал потягнуть, буде йому браво, спалівся таваріщ старлєй гєбні
30 Січня 2019, 10:41
Яка безграмотність,ненависть до всіх.А настоятеля і прихожан с.Малий Порськ хай береже Господь .Молодці !!! Всім мужності і терпіння в цей нелегкий час гонінь на нашу ВІРУ і ЦЕРКВУ. А всім &quot;патріотам*-будуйте своє, а не готове чуже захоплюєте
30 Січня 2019, 11:00
Це не гоніння віри, це ФСБшників гонять З НАШИХ ТЕРЕН
30 Січня 2019, 11:24
Це не мацковія збудувала церкву,а громада.От вона і має право в ній молитись,чи в московській ФСБешній,чи в православній церкві України.
30 Січня 2019, 11:33
Я нічого не мала проти МП але коли моїх подруг вигнали з церкви в Чернівцях, обізвали шл..ми та памятник мого дядька відмовився освятити священник тієї церкви тоді я все про них зрозуміла. Була я і різних храмах різних вір, мене не питали якої я віри, не виганяли, не посилали на ... і не ображали.
30 Січня 2019, 11:53
В якій церкві хрестилися, вінчалися іт. д. в таку і ходіть.Є церковні канони ,яких наша Церква і дотримується.Спаси вас Господи
30 Січня 2019, 12:06
Та такої церкви як УПЦ МП не має. В діптіху православних церков є РПЦ,а її філії немає.Так якщо вам вішають лапшу ,що ви молитесь в українській церкві - не вірте,це філія ФСБ,а попи агенти ФСБ в рясах.
30 Січня 2019, 12:07
Московськи попи налічку в Москву возять на собі і таможня їх не щупає за всякі місця. Тому доказати тяжко, але можна! Було декілька затримань на кордоні коли мої Агенти спалилися! Відібрали ікони з Лаври і декілька лімонів. Я їх розжалував до мл.лейтенантів і тепер вони співають у Пугачихи. Хай веселять бабусю! Хто лишає українця віри? Покажіть його мені. Я йому відразу єнерала погони одіну. Ніхто ні в кого не може забрати, а молитися путіну ми заставимо за гроші. Тому, що ті парафіяни УПЦ МП продажні! Їх і українцями не можна називати тому, що не поважають свою мову і свою віру. Томос повернув істинну віру в Бога до дому, а вони мабуть жертви аборту чи недоношені не бажають приєднатися до своєї Церкви. Сатана дав мені багато грошей і їх душі я вже купив. В пеклі ми їх чекаєм. Це питання часу!
30 Січня 2019, 12:24
07:04 (мск), источник: Известия<br/>Православная церковь Америки отказалась признать «новую церковь» Украины<br/>Синод Православной церкви в Америке (ПЦА) не признал «новую церковь» Украины, говорится в письме, опубликованном на сайте американской церкви.<br/>Синод также постановил «продолжать признавать и поддерживать митрополита Онуфрия каноническим главой и предстоятелем Украинской православной церкви».<br/>Кроме того, в постановлении отмечается, что в диптих (богослужебный порядок упоминания) не вносится никаких изменений и Православную церковь Америки официально об этом не просили.
30 Січня 2019, 12:28
Навряд католицький священник Франції, Італії відмовиться вінчати, поминати католика у іншій країні. Віра ж одна. Існує Православна віра а не руська віра чи українська.
30 Січня 2019, 12:41
Православна церква Америки сама ні ким не визнана і в діптіху православних церков її немає.А ПЦУ знаходиться на 15місці серед усіх сестер - церков. Як може ніким не визнане когось визнавати?
30 Січня 2019, 12:53
Константинополь : - не віджав нашу землю Крим і не веде бойові дії в Донецьку і Луганську, не вбиває там українців ... Москалі скільки років нас гнобили і це не йде вам в науку. Мені шкода вас , але вчіться хоть на власних помилках , будьте більш розбірчивими і поважайте себе, читайте історію ( вам мало голодомору де 10 - 15 млн. наших громадян - побратимів було зморено голодом , який штучно зробили росіяни). Бог один , але потрібно молитися за Україну , за її громадян , за своїх православних батьків і матерів українців які вас народили в Українській Православній Церкві. Не забувайте ,що Україну охрестили у водах Дніпра тисячі років тому , коли Москви і близько не існувало. В коментарях не ображайте один - одного , будьте вихованими, кожен має право на власну думку . Дякую.
30 Січня 2019, 13:15
Гундяєвці, а чому такі воплі вазмущєнія? Педро 1 вас нагинав, як хотів, сралін лікував на курортах соловецьких цілющим повітрям місцевим. Мовчали ви, були задоволені. А хунта, жидофошизди ще і не починали навіть ніякої профілактики.
30 Січня 2019, 14:18
З коментарів прихильників &quot;руського міра&quot; звучать кілька завчених фраз.<br/>&quot;гонєнія&quot;, &quot;наша віра православна&quot;, &quot;ходіть куди батьки ходили&quot; і т.д.<br/>Ми віру православну не зраджуємо, тим більше хочемо ходити в церку наших дідів-прадідів, а не в ту, яку вимушені були ходити наші батьки, як православні християни! Вибору у них не було, хіба що іти в католики чи в секти?<br/>Потрібно, на жаль, віддати належне &quot;тій&quot; пропаганді, котра зробила з людей зомбі.<br/>Бачить що день, бачить що сонце, і не краплі не сумніваючись, іншим доказує що ніч.
30 Січня 2019, 14:23
&quot;Варто пам'ятати, що перемогти в суперечці часто неможливо. Істина не народжується в суперечці. Це помилка. Істина абсолютна, вона була, є і буде&quot;<br/><br/>Мудрі слова сказав московітський піп високого рангу, мабуть не задумуючись що собі і перед людьми лукавить, мудруючи про &quot;свою істину&quot;.
30 Січня 2019, 14:25
&quot; Не хочу ваших я церков, <br/>молитви рабської не треба,<br/>мій храм - природа, купол неба.<br/>Для ряс і золотих оков<br/>У ньому вільних місць немає.<br/>Бог без попів благословляє<br/>Молитву щиру.....
30 Січня 2019, 14:28
А бандерівська церква є політичний бізнес проект і не більше. Мало в Україні біди та горя, то ще ці волоцюги накликають на нас напасті різні. Покайтесь, бандерлоги- покайтесь і не грішіть більше. Ніхто в світі вашу ряждену ляльку не сприймає. Поверніться лицем до Бога. Бог вам протягує руку, останній раз.
30 Січня 2019, 14:30
Страшна ця СЦУ, якщо в ній такі майори-сатаністи,якщо вам сатана дав багато грошей то везіть їх в турецький Стамбул,і Денисенку з Думенком дайте, будуйте за них свої церкви. А наші святині не захоплюйте !!!
30 Січня 2019, 14:43
От сатана вам розум і попутав...<br/>Церков ніхто ні вкого не захоплює.<br/>Гроші в Стамбул бачили як везуть? Головне аби не в москву на підтримку вбивць.<br/>Вам раджу зібрати своїх прихильників і попів і поїхати в зону розмежування, стати кордоном, і вразумляти &quot;братів&quot; щоб не вбивали україньких дітей.<br/>І не сцикайте тут своїм ядом.
30 Січня 2019, 14:45
Який ти нахєр вірянин,коли православну церкву ображаєш? Ти козломорде зазомбоване бидло.І ти ще падло до Бога взиваєш.Ти дзявкало- неканонічні,Вселенський визнав- нема Томоса,дали Томос - не правильний... Не сци козломордий виродку не з твоєї і путлєровсько - гундяєвської волі надано автокефалію Україні - а з Божої! Лікуйся придур!
30 Січня 2019, 14:53
Отак подивишся здаля на москаля - неначе справді він людина: іде собі як сиротина,очима - блим,губами - плям,і десь трапляється хвилина - його буває навіть жаль. А ближче підійдеш - скотина...
30 Січня 2019, 16:29
100 % - Мир запанує в Україні тоді коли ми об’єднаємось в одну Християнську сім‘ю. І тоді Бог нас усіх благословить. Московський патріархат став єдиним кремлівським інструментом для роздору, для знищення нашої незалежності і поневолення українського народу , для ворожнечі між нами. Подумайте і зробіть правильний аналіз і висновок !!!!!!!!!! Нехай Господь Бог Вас благословляє всім вам допомагає !!!!!!
30 Січня 2019, 17:22
100% правда!
30 Січня 2019, 18:46
Знаєте, як сказав Президент Чехіїї про нашу сьогоднішню ситуацію?-&quot; Україна слаба на всю голову. Їй внушили, що Європа і Америка її люблять. Та плювати хотіла і Європа і Америка на українців! Їм потрібні тільки ресурси України і територія для воєнних баз!&quot; Людські ресурси вже потекли мілліонами в Європу, підтирають їм старечі зади і розвивають економіку. Скоро збудеться і все решта. А ви дурні чубтеся, поки не звільнете територію. Дуже вже ласий шматочок наша земля. Багато серед нас є людей, які досі шкодують, що у ВВ війну не перемогли фашисти...
30 Січня 2019, 18:53
Деякі воюють на Сході за Росію? Деякі, це більше 6 мільйонів населення? За Росію, чи проти бандерівщиги? Йди проспить від зомбоящика, дитино.
30 Січня 2019, 19:31
В дыях громадянина Макаруся э склад злочину, передбаченого ст. 365 КК України - перевищення влади, оскільки втручання територіальної громади в діяльність релігійних організацій буде порушенням ст. 11, 35, 37 140 Конституції України, наслідком чого може бути притягнення окремих посадових осіб до відповідальності за ст. 161, 178, 179, 180, 341 Кримінального кодексу України. Ця гнида Макарусь виступав, як депутат і представник територіальної громади. <br/>Хто заявить у поліцію?<br/> А в діях того розкольника з Білашова Домбровського є пряме підбурювання та наклеп, та хай його судить Бог і прийми в свої лапи сатана.
30 Січня 2019, 19:45
Тебе вже посилали? Ти ще тут? Гнида бандерівська, ЛЮДИ прийняли рішення, і не тобі, шолудивому рагульському виблядку, розказувати, що робити і як молитись.<br/> Йди нахер по доброму, не так болітиме.
30 Січня 2019, 19:53
Оце твоє лічіко коломорде.Відбірні матюки і прокльони.Це виховання мацковської церкви.Не плюй жовчю придур.
30 Січня 2019, 20:13
Я тішуся як ти чучало забльовуєшся власним дєрмом.
30 Січня 2019, 21:39
Слуги рашиста гундяєва неможуть називатися громадою це колхозне бидло
30 Січня 2019, 21:57
Ото тішать пулєра з гамдяєвим...<br/>Обзиваючи земляків, родичів, близких бандерами, подумайте хто ви!<br/>Московитські сраколизи, запроданці. До Бандери вам як до неба рачки.<br/>Коли вам дійде що православна церква була є і буде, а мп як з'явилось так і зникне.<br/>Нема в диптиху упц мп, і Томосу у її немає. А є ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА УКРАЇНИ, 15 в списку рівних церков.<br/>Вкусіть себе за одне місце...
30 Січня 2019, 22:09
Ото і моліться на свого Бандеру, оце ваш бог. Бандрера на жидовській (ким він і був) мові означає &quot;бордель&quot;.
30 Січня 2019, 22:39
Скільки смороду! <br/>Що ви про Бандеру? Це була людина яка любила Україну і робила все для її становлення,а ви переводите щось на якісь мови-це є ваше ,м’яко кажучи ,не освічення . <br/>Скільки можна догоджати злу!!!!!!!!???????
30 Січня 2019, 22:42
Ми говоримо про православну церкву і її юрисдикції.<br/>&quot;Жидомасони&quot;, &quot;бандерівці&quot; і інші наші співвітчизники тут не до чого.<br/>Немає аргументів - не розкидайтесь словами, яких не розумієте.<br/>Всі ваші аргументи - словоблудіє, мавпування одне одного.
31 Січня 2019, 00:11
Чому козломорді викидні у рясах та їх тупоголові парафіяни заточені під путіна так ненавидять Україну
31 Січня 2019, 00:28
твій Бандера був першим когутом і вафльором на польській кічі. Попитай поляків, в них архіви збереглись. <br/>Молитесь підару? Чорт з вами.
31 Січня 2019, 00:47
Чому козломорді викидні у рясах та їх тупоголові&quot; парафіяни&quot; заточені під путіна так ненавидять Україну
31 Січня 2019, 01:07
Бандера ніколи не був українцем. Його батьки-польські жиди. Вся Європа плюється, що Бандера-наш герой.
31 Січня 2019, 01:10
А в Біблії написано :Люби СВОГО царя та свій народ і молися за нього . <br/>А ви зненавиділи народ український і змарнували живу християнську віру. <br/>«Жидо масони «що це за вислів ? <br/>Ви мабуть і не знаєте що Христос саме і був Євреєм . <br/>Ото при своїй неприязні оцініть хто у вас Бог і на кого ви підіймаєте свій голос. <br/>Бачу далеко вам до християнства...
31 Січня 2019, 01:18
Чим більше читаю висери козломордого ватніка, тим більше радію! Коли ця козлятина тупо мочиться у конвульсіях - тим краще Україні! Слава Україні
31 Січня 2019, 19:18
Я за канонічну церкву в Україні, на чолі з митр. Онуфрієм. Влада хоче зробити громадянську війну між православними . Люди схаменіться хоче ПЦУ будуйте собі храм.
31 Січня 2019, 20:29
Скоро ваше пцу буде під керівництвом папи римського. Боговідступники.
31 Січня 2019, 20:38
Гамно ти сепарське а не атошник
31 Січня 2019, 22:06
Що козломорді викидні у рясах,та їх тупоголові &quot;парафіяни&quot; заточені під Путіна так ненавидять Україну.
31 Січня 2019, 22:10
Чим більше читаю висери козломордого ватніка,тим більше радію. Коли ця козломорда наволоч мучиться у конвульсіях - тим краще Україні. Слава Україні!
31 Січня 2019, 23:29
Ти ідіот. Чим більше розбрату - тим більш радіють жидомасони при владі, їм аби ми лиш один одного позжирали.
01 Лютого 2019, 00:01
Чим більше читаю висери козломордого ватніка,тим більше радію.Коли ця козломорда наволоч мучиться у конвульсіях - тим краще для України.
01 Лютого 2019, 00:43
&quot;Не люблю українців… Так мало поміж ними знайшов я характерів, а так багато дрібничковості, тісної заскорузлості, дволичності і пихи, що справді не знаю за що мав би я їх любити… Чи може, маю любити Україну як расу, ту расу обважнілу, розгнуздану, сентиментальну, позбавлену гарту і сили волі, так мало здібну до політичного життя на власному смітнику, таку плодючу на перевертнів найрізнороднішого сорту...&quot; (&quot;Дещо про себе самого&quot;, 1897 рік)
01 Лютого 2019, 01:31
Віри, любові,надії, терпіння всім нам, вірним УПЦ під мудрим керівництвом Блаженнішого Митрополита Онуфрія. І ворота ада нас не переможуть. СПАСИ ВАС, ГОСПОДИ !
01 Лютого 2019, 09:05
Агент бандерівський
01 Лютого 2019, 21:21
Малий Порськ . Малий розум в мешканців що їм треба порося в хліві і хліб на столі сто грам випити і життя прожити
02 Лютого 2019, 01:50
Молодці люди не відступили від віри своїх дідів та прадідів. І батюшці вклонитись треба, виховов достойну паству.<br/>Ангела охоронителя Вам люди. Хай Бог охороняє та скріплює Вас.
02 Лютого 2019, 18:02
СПАСИ ВАС, ГОСПОДИ !!! Молодці !!! Щоб ви завжди були під Покровом Богородиц і і<br/>хай свята мучениця Параскева молиться до Господа Бога за вас , настоятеля і прихожан церкви с. Малий Порськ.
04 Лютого 2019, 14:47
Запрошуємо вірян на оглядини &quot;шедевральної&quot; картинної галереї , яка розписана на стінах православного храму у с. Скулин Ковельського району. До Вашої уваги картини-розписи &quot;святих мучеників&quot;, а саме імператори Російської імперії: Петро 1, Катерина 2(закріпачила українців), Микола 2 та його сім я(розстріляні більшовиками). Робіть висновки.
05 Лютого 2019, 14:13
Щиро дякуємо усім однодумцям і незовсім однодумцям, в активному обговоренні питання врегулювання релігійних відносин в громаді села Малий Порськ. &quot;Ніщо не врегульовано - поки неврегульовано справедливо&quot; Авраам Лінкольн<br/>З вірою та оптимізмом прихильники Православної Церкви України!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024