У Ковельській міськраді готують відповідь дружині консультанта мера

15 Серпня 2017, 09:32
4492

Ковельчанка Інна Конащук звинуватила депутата Ковельської міської ради з фракції «Солідарність» Ірину Роїк у так званому конфлікті інтересів.

Відомо, що Ірина Роїк разом з іншими громадянами виступає категорично проти павільйону під магазин, який належить керівнику МПП «Землемір» Інні Конащук та під покровом ночі встановлено у дворі відразу п’яти багатоквартирних житлових будинків на вулиці Незалежності, в одному з яких проживає, до речі, сама депутат.

На сесії Ковельської міськради депутати створили тимчасову контрольну комісію, щоб з’ясувати правомірність встановлення павільйону, яку очолила Ірина Роїк. Біля скандального об’єкту нещодавно був навіть інцидент за участі судимого за «мзду» екс-чиновника мерії міста Дмитра Бручі, який погрожував у роботі тележурналістці. Перебував тут і консультант міського голови Юрій Конащук, який є чоловіком Інни Конащук.

У червні цього року Інна Конащук звернулася до міської ради, секретаря Віри Федосюк та профільної депутатської комісії з приводу виділення коштів з міського бюджету на лікування ковельчанки Євгенії Ризванюк – матері Ірини Роїк. Розпорядженнями мера Олега Кіндера від 3 та 18 квітня 2017 року, на підставі клопотань депутатів, було виділено 4100 гривень матеріальної допомоги. Як стверджує авторка звернення, кожна із заяв на ім’я депутатів написана рукою Ірини Роїк від імені своєї матері, а в одному випадку підписантом зазначено дівоче прізвище депутата.

«Необхідність надання матеріальної допомоги саме «для лікування» не підтверджується жодним медичним документом, а такий значний розмір допомоги нічим не обґрунтовано, лише згодою депутатів на підставі голослівних заяв отримувача допомоги. Це в свою чергу ставить під сумнів цільове використання отриманих з міського бюджету коштів на лікування», – пише Інна Конащук.

На її думку, в даному випадку наявний реальний конфлікт інтересів у депутата Ірини Роїк.

 



 

Профільна комісія доручила підготувати відповідь на дане звернення депутату з фракції «УКРОП» Галині Стасюк, яка на засіданні комісії озвучила попередній висновок, заявивши, що у діях Ірини Роїк відсутній конфлікт інтересів.

«Вважаю, що документи, які були подані депутатом Роїк І.О. від імені мами, інваліда 1 групи, а нині покійної Ризванюк Є.М. на отримання матеріальної допомоги на лікування, відповідають вимогам Положення про порядок надання матеріальної допомоги депутатами Ковельської міської ради, на яке посилалася заявниця у своїй заяві», – йдеться у висновку.

Галина Стасюк вважає, що заява Інни Конащук є тиском на голову тимчасової контрольної комісії.

 




 

Після того, як Галина Стасюк зачитала попередній висновок депутатської профільної комісії та заяву Інни Конащук, відбулося їх «гаряче» обговорення, в якому взяли участь секретар міськради Віра Федосюк («Батьківщина»), виконуючий обов’язки голови комісії Андрій Мілінчук («Самопоміч»), депутати Василь Дудка («Батьківщина») та Ігор Пініс («УКРОП»).

 

 

Коментарі
15 Серпня 2017, 14:21
єх погуляю я скоро!!!
15 Серпня 2017, 15:36
Ще не в одному дворі незабаром з'явиться павільйон
15 Серпня 2017, 16:56
Якщо випадково не згорить...Від блискавки
15 Серпня 2017, 20:25
Депутати та виділіть вже і тій Канащук матеріальну допомогу а то бідоська не може змиритися з тим що і від Сашка чоботаря гроші перестали надходити за оренду старого кіоска і новий павільйон бабосів не приносить а так же хочеться пєчалька
15 Серпня 2017, 20:57
А чи не було конфлікту інтересів у радника міського голови, знаного ковельського земельного дерибаншика КОнащука Ю.А., коли він приходив вирішувати проблеми своєї дружини Конащук І., директора ПП "Землемір" до її павільйону 29 червня 2017 р. (до речі, в робочий час), а чи не було у нього конфлікту інтересів, коли під його керівництвом площа орендованої ділянки якимось дивом збільшилась з 9 до 35 кв. м. , а чи не було у нього конфлікту інтересів, коли він був головою земельної комісії, яка розглядала проекти відведення виготовлені його ж підприємством "Землемір", директором якого була його теща Бортюк К., мати Інни Конащук???
15 Серпня 2017, 23:17
Дай Боже, щоб Ваша, Конащук Інна, мама ніколи не потребувала допомоги на лікування, а у Вас прокинулась совість і з очей спала облуда, яка не дає ВАм побачити в цьому світі нічого крім матеріальної вигоди.
16 Серпня 2017, 01:21
Женіть це бидло з свого двора.Вона не має ніяких моральних тормозів.Очевидне чмо.Тьфу
16 Серпня 2017, 11:43
Занадто багато уваги приділяє міська рада цій алкоголічці.
16 Серпня 2017, 18:04
Неписаний закон - завжди за мною!
17 Серпня 2017, 12:23
Подаруйте їй мішок для квашеної капусти може протрезвіє
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024