У лікарні перед німцями Кіндер всівся в крісло Самчука і сидів там, як цар, – депутатка

12 Жовтня 2019, 16:02
Олег Кіндер і Олег Самчук 8299
Олег Кіндер і Олег Самчук

Обраниця громади критикує ковельського мера та головного лікаря комунального медичного об’єднання за черги в поліклініці, харчування в лікарні, тотальні побори з пацієнтів.

Депутатка Ковельської міської ради Галина Стасюк під час прямого ефіру на волинському телеканалі «Аверс» розповіла про своє лікування в стаціонарі комунального некомерційного підприємства «Ковельське міськрайонне територіальне медичне об’єднання (МТМО)».

«Я тиждень тільки, як з лікарні, і кожен раз шокована тією лікарнею, чесно вам скажу. До мене в палату поклали людину з реанімації, яка добу полежала і пішла додому, бо вона немає за що лікуватися. Це просто жах! Черги. Людей нема, де лікувати. Мене шість днів «прокапали» і я мусила йти додому, бо люди вже під дверима палати чекали на ліжко. Місць нема», – каже вона.

Читайте також: На ремонти у Ковельському МТМО витратили понад 6 мільйонів гривень


 

Галина Миколаївна проживає недалеко від центральної поліклініки і коли йде на роботу о 7-й годині, то ковельчани вже займають черги, щоб потрапити на прийом до лікаря, щоб записатися. А ще, за її словами, пацієнти скаржаться на харчування та побори у лікарні, нарікають на головного лікаря МТМО Олега Самчука. Мовляв, за гарним фасадом закладу, шикарними внутрішніми ремонтами, дуже дорогим медичним обладнанням та рекламою досягнень ковельської медицини, приховуються і куций денний «пайок» хворого – 8 гривень на день, і тотальні побори, які медики аморально називають «благодійними».

Читайте також: Головному лікарю Ковельського МТМО за бюджетні кошти купляють нову іномарку

«Та від того харчування, яке в МТМО, можна померти… На операції тут все треба купляти. Олег Олегович, нехай дивиться, може на мене ображатися, але я людина совісті і честі, говорю правду. Вони мені знову кажуть платити за кардіограму. Не буду я вам ні за що платити! Перший раз, коли мене привезли, я заплатила 600 гривень за крапельницю. А коли дитина принесла страховку, яку я їм надала і сказала: «Платити не буду». Пенсіонерка лежить і їй треба щодня «капатися» по 600 гривень? Де ті люди наберуть кошти?! А приїхали німці в лікарню, то Кіндер (мер міста Олег Кіндер) всівся в крісло Самчука і сидить там. Як цар! Та подумай про людей, шановний пан Кіндер! Треба думати за простих людей», – заявляє Галина Стасюк, яка 30 років відпрацювала на залізниці.


 

Читайте також: У Ковельському МТМО вимагали гроші за консультацію лікаря

Під час прямого ефіру в телестудію зателефонувала пенсіонерка з Ковеля, яка назвалася Лідією.

«Дуже часто звертаюся в поліклініку, в лікарню. Мене це зачепило за живе, тому що ми, пенсіонери, отримуючи зараз 2 тисячі гривень, за аналізи, буквально за все платимо в благодійний фонд. Чому в нас у Ковелі все «благодійно» платиться? У Києві, мені знайома говорила, навіть ліки є безкоштовні. А в нас все платне. Щоб пройти МРТ для пенсіонера з Ковеля нехай би була знижка. Скільки лягаєш в лікарню – стільки платиш. Ну скільки ж вже можна платити тих благодійних внесків?!» – схвильовано, але резонно поставила питання можновладцям жінка.


 

«А ви могли відмовитися, не платити, сказати, що у вас немає коштів?» – спиталася телеведуча.

«Пробували. І як я здам аналіз, як його не оплачу? У мене ніхто аналіз не візьме. Вони ігнорують. Все, у нас буквально все – платне. Ну це вже, чесне слово, не можна витримати оту всю ситуацію. І ще кажуть, що в нас безкоштовне лікування», – докоряє пенсіонерка.

Коментарі
12 Жовтня 2019, 19:18
А не офігіла ти ? Полежала 6 днів і вистачить? Де за кордоном вилежують стільки. Іди додому лежи. Якби була страховка то і дня старалася не бути в лікарні
12 Жовтня 2019, 19:20
Шановна. Всі питання до бюджету України. Мало того що сервіс і ремонти кращі ніж в тебе дома<br/>То тобі ще і не таке харчування? Дома їж <br/>Пенсіонерам більше буде
12 Жовтня 2019, 19:21
Їдь но в Київ. Чи в луцьк для початку. Потім розкажеш як воно
12 Жовтня 2019, 19:23
Дорогие вам никто ничего не должен. <br/>Савецкий союз в прошлом где все было бесплатно. И то все были недовольны
12 Жовтня 2019, 19:31
О Боже! Яке недолуге створіння цей Кіндер! Він навіть не розуміє, що в чужому кабінеті сідати в крісло керівника закладу якось виходить принижувати себе! В своєму кабінеті це було б гарно і німці зрозуміли б, що він господар міста. А ви ще дивуєтесь з тим, що робиться в місті та державі. Скрізь отакі батоги сидять! А правоохоронці чогось очікують? Мабуть чергу в нужник зайняли і не бачать, що в місті робиться!((((((
12 Жовтня 2019, 20:34
Якщо начальник сів в крісло свого підлеглого це погана прикмета! Дупа краще голови розуміє куди їй падати!
12 Жовтня 2019, 21:19
Кіндер гандон
12 Жовтня 2019, 22:40
Як гарно читати коментарі однієї людини, під різними іменами... :)
12 Жовтня 2019, 22:42
що аверс що пасажири одне гімно!!!
12 Жовтня 2019, 23:37
Безкоштовне в країні тільки у Феофанії для обраних.
13 Жовтня 2019, 00:26
Все нашим людям не то
13 Жовтня 2019, 01:30
Щось Кіндер марно дуже вигладає...
13 Жовтня 2019, 12:17
ПЛЄСЕНЬ ХТО ВАШ ХАЗЯЇН-НЕ ПАЩЕКУВАТИ
13 Жовтня 2019, 14:38
Ці всі гроші, більше 30 мільйонів гривень, на мою думку, викинуті в трубу, на вітер пішли. Тому що керівництво цього закладу – поліклініки, воно не бачить викликів часу, не бачить нових реалій. Там немає не те що менеджменту, там просто ця лікарня… в свій час її спасали, тому що потрібно було спасати трудовий колектив. Міг би бути такий собі невеличкий соціальний вибух: люди би залишилися на вулиці, без роботи. А сьогодні там на постійній основі працює тільки п’ять лікарів, всі інші – на чверть або на півставки. Якщо закрити цю лікарню зараз, то не буде великої проблеми», – говорить він.Це про З/Д лікарню,а ще там землю хочуть продати,і вам лохам ,щоб менше звертали увагу на це,Галя тюхає про МТМО.А чогож не лікувалась в лікарніЗ/Д?
13 Жовтня 2019, 17:43
Яка вам разница де вин сидит?))вы хворi якись на голову )))Впевнена шо сам Олег йому по дружбi туди запропонував сiсти. Шо вам взагали до того ?))
13 Жовтня 2019, 18:29
І ЧИ ЗАХОЧЕ ЩЕ ЯКИЙСЬ ДЕПУТАТ ЗА ВАС ДУРНІВ ТУРБУВАТИСЬ. Вона все правильно говорить.
13 Жовтня 2019, 22:13
Мера давно треба змінити. А краще посадити впевнений що є за що!!! А Самчук молодець тримає лікарню в належному стані і навідь розвиває її. Дай Бог вам(лікарі та працівники МТМО)крепкого здоров'я.
14 Жовтня 2019, 00:02
А в цьому є доля своєї правди бо якби дали зарплату медичному персоналу достойну як належить тоді б мова була б іншою але це не звільняє від відповідальності а люди самі навчили побори давати той не потрібно скиглити!
14 Жовтня 2019, 00:04
А в цьому є доля своєї правди бо якби дали зарплату медичному персоналу достойну як належить тоді б мова була б іншою але це не звільняє від відповідальності а люди самі навчили побори давати той не потрібно скиглити!
14 Жовтня 2019, 00:04
А в цьому є доля своєї правди бо якби дали зарплату медичному персоналу достойну як належить тоді б мова була б іншою але це не звільняє від відповідальності а люди самі навчили побори давати той не потрібно скиглити!
14 Жовтня 2019, 05:28
Люди це рекіт який прикривається благодійними внесками.<br/>Отримують кошти від всесвітнього банку,гуманітарну допомогу від країн ЕС,<br/> вони повністю фінансуються з бюджету.<br/>От тільки кошти з благодійної каси невідомо куди йдуть . Самчук та Кіндер вони &amp;quot;бізнесмени&amp;quot; &amp;quot;Рекетири&amp;quot; останнє забирають в людей під прикриттям благої цілі -допомоги.<br/>Чхати вони хотіли на ваші хвороби ,на клятву Гіпократа ,присягу мера .Вони прирівняли мабуть себе до богів, вирішують кому жити ,а кому ні. Якщо є гроші ,будуть рятувати , лікувати , консультувати , дійсно вони у змозі допомогти -дістати з того світу .От тільки коли витягнуть останні кошти випишуть з лікарні додому шукати кошти або навіть не будуть допомогати.
14 Жовтня 2019, 13:08
Гниле болото...
17 Жовтня 2019, 16:56
Олег Олегович Самчук-людина з великої літери!Ні один головний лікар не зробив для своєї лікарні,стільки як зробив він.Здоров'я ньому,наснаги і успіхів у його нелегкій та невдячній роботі!!!
17 Жовтня 2019, 20:29
яб вам більше росказав би вже місця скоро ивільними будуть
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024